Local

Apicultorii ieseni, dati peste cap de noile impozite

Publicat: 26 feb. 2013
Crescatorii de albine din zona Pascani, judetul Iasi, sunt nemultumiti de impozitele aparute in domeniul agricol, mai ales ca subventiile pentru acest sectorul sunt aproape inexistente. In plus, durata de viata a albinelor, precum si activitatea acestora limiteaza productia la doar trei luni. In ceea ce priveste pierderile, numai in judetul Iasi, in iarna 2011 – 2012, s-a intregistrat o mortalitate de 30% in randul efectivelor de albine detinute de apicultori.
„Apicultorii erau scutiti de impozite, tocmai in ideea de a fi incurajati sa-si extinda afacerea si sa investeasca in productia ecologica de miere. Impozitarea va duce la renuntarea la aceasta meserie a unui numar mare de apicultori, datorita cheltuielilor care se fac cu mentinerea starii de sanatate a familiilor de albine. Se cunosc pierderile mari de familii de albine la nivel mondial si, in consecinta, va avea efecte negative pe toate liniile, cresterea nemaifiind o prioritate pentru apicultori”, precizeaza senatorul Florin Constantinescu.


loading...

Comentarii
  • Apicultorii nu beneficiaza de subventie pe familia de albine asa cum beneficiaza crescatorii de animale din zootehnie. Daca nu primesc subventii ar trebui sa nu fie impozitati! Domnule senator Constantinescu, zecile de mii de apicultori din Romania spera ca in Senat veti sustine neimpozitarea apiculturii sau macar subventionarea ei. Speram cu totii ca nu sunt doar declaratii politice care va fac bine la imagine!

  • De cand lumea si pamantul apicultura nu s-a impozitat!!!! DACA guvernul vrea sa o impoziteze ca dea e recesiunesa impoziteze si …..BISERICA, ca aia au milioane de euro profit….apropo ei au sa plateasca pe terenurile lor impozite sau sunt scutiti???????

Adauga un comentariu