Stiri

Aplicatia care iti gaseste LOC DE PARCARE

Publicat: 15 feb. 2013

Telefoanele inteligente devin tot mai clar unelte care ne fac viata mai usoara, de la aplicatii care comanda pizza la domiciliu sau o pereche de pantofi, pana la cele care trimit o masina sa ne duca acasa de la restaurant si chiar sa ne deschida usa de la intrare cand ajungem, scrie Capital.ro.

Dar dintre toate aplicatiile care fac locuirea la oras mai eficienta, sunt putine cele au ajuns la o solutie pentru cea mai stresanta, costisitoare si complexa problema a soferilor: parcarea.

Pana acum nu a existat niciun instrument care sa puna la un loc soferii, proprietarii de parcari private si administratorii parcarilor publice. Totusi o aplicatie de acest gen este ParkMe, un sturtup fondat in 2007.

Cand Sam Friedman, CEO-ul companiei care a dezvoltat aceasta aplicatie, a pus bazele companiei, mergea cu bicicleta prin Los Angeles si isi nota intervalele orare si preturile parcarilor si semnaliza zonele cu restrictii de parcare. Ulterior, cu ajutorul autoritatilor, a adaugat informatii in timp real colectate de la dispozitive de tip „smart meter“ si de la senzorii de parcare disponibili in Los Angeles si in alte zone urbane, care indica, minut cu minut, ce locuri de parcare sunt disponibile. Aplicatia iti poate spune si cate locuri de parcare sunt disponibile in parcarile private.

Aplicatia este disponibila deocamdata doar pentru telefoanele iPhone, dar poate fi accesata si de pe websiteul companiei. ParkMe deserveste peste 500 de orase din 29 de tari, inclusiv Bucurestiul. Din pacate, in Bucuresti figureaza deocamdata o singura parcare, cea dezvoltata de primarul Sorin Oprescu la Universitate.loading...

Adauga un comentariu