Magazin

Aplicatia care iti spune cum se simte interlocutorul

Publicat: 08 mart. 2014
1

In cazul in care nu aveti un talent nativ pentru a sti cum se simte persoana din fata voastra, Emotient este o aplicatie de Google Glass care va ajuta sa aflati.

Desi se discuta de Google Glass de cativa ani, dezvoltatorii abia acum incep sa desluseasca, la ce poate fi bun un astfel de dispozitiv.

Citeste si Google Glass iti va face sexul „mai grozav”. Iata cum

Emotient este numele unei companii spcializata pe software de analiza a expresiilor faciale. Este de asemenea numele dezvoltatorilor primului software de analiza a sentimentelor pentru Google Glass. Aflat momentan intr-un stadiu privat de beta, aplicatia prototip este testata la aceasta ora de clienti si parteneri ai creatorului. Ca functionalitate, folosind camera din ochelari, aceasta detecteaza emotiile pe fata interlocutorului. Un scenariu util? Emotient isi imagineaza ca angajati diverselor tipuri de magazine, care interactioneaza direct cu clientul, vor folosi aplicatia respectiva pentru a obtine un feedback autentic de la clienti vizavi de gradul de satisfactie al experientei traite in magazin.

Citeste si Google Glass le va aduce oamenilor vedere de Superman

Plecand de la expresiile de pe fata persoanei din fata voastra, veti obtine in primul rand o stare de spirit generala din trei variante – pozitiv, negativ, neutru. Aceasta va fi dedusa din emotii primare (bucurie, surprindere, tristete, frica, dezgust, dispret si manie) si emotii avansate (frustrare si confuzie).

Pentru cei care se gandesc ca imagini cu fata lor vor fi stocate intr-o baza de date, din cate se pare intregul proces de ,,citire” are loc in timp real, motiv pentru care nu este nevoie de filme sau fotografii. Desi nu contest eficienta gradului de deductie al Emotient, sunt curios cum va reusi o aplicatie sa deduca momentul in care a fost declansata expresia foarte pronuntata de pe fata voastra. Nu de alta, dar s-ar putea ca frica si nervii din privire sa fie de fapt legate de niste probleme cu copilul de acasa sau o cearta cu sotul si nicidecum de experienta traita in magazinul futurist.

Citeste si PUTERILE NEBANUITE ale ochelarilor Google

Cu toate ca ochelarii Google Glass incep sa fie interzisi in diferite locatii si contexte, in restul situatiilor s-ar putea sa reprezinte un avantaj important pentru purtator. In definitiv, nu este prima cand niste gadgeturi aparent nevinovate va ajuta sa va indepliniti o sarcina intr-un mod mult mai eficient, scrie playtech.ro

Adauga un comentariu