Software & Hardware

Aplicatia care te ajuta sa gasesti un adapost in caz de cutremur

Publicat: 06 ian. 2014

Orasul nipon Chiba a prezentat un serviciu pentru a localiza, prin intermediul unui smartphone, zonele de evacuare cele mai apropiate in caz de cutremur, tsunami sau alte dezastre.

Odata descarcata si activata aceasta aplicatie, este suficient ca aparatul foto al smartphone-ului sa fie indreptat intr-o directie pentru ca pe ecranul gadget-ului sa apara, suprapuse peste imaginea pe care o capteaza smartphone-ul, punctele de evacuare de urgenta cele mai apropiate si distanta pana la ele, informeaza sambata postul NHK, citat de EFE.

Dat fiind ca sistemul – dezvoltat de Kazasu, companie care furnizeaza de continut pentru mobile – foloseste tehnologia de pozitionare globala prin satelit (GPS) a telefonului, noi puncte de evacuare continua sa apara pe masura ce telefonul este indreptat in alte directii.

La selectionarea pe ecran a uneia dintre zonele de securitate propuse, terminalul afiseaza ruta cea mai convenabila pentru a ajunge in acel loc, cu ajutorul Google Maps.

Kazasu a explicat ca aplicatia are memorate 335 de zone de evacuare aferente orasului Chiba si care pot fi folosite in caz de cutremur, tsunami si alte dezastre. Primaria din oras a inceput deja o campanie pentru ca locuitorii Chiba sa-si descarce aplicatia.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit