Software & Hardware

Aplicatia de mesagerie care ar putea ameninta suprematia WhatsApp. A crescut cu 60% in noua luni

Publicat: 23 feb. 2016
5

Aplicatia de mesagerie instanta Telegram, dezvoltata de doi frati rusi, a ajuns la 100 milioane de utilizatori activi, inregistrand o crestere de 60% in ultimele noua luni. In fiecare zi, 350.000 de noi utilizatori se alatura comunitatii, potrivit lui Pavel Durov, co-fondator si director executiv al Telegram. Mai mult, in fiecare zi sunt trimise prin intermediul aplicatiei 15 miliarde de mesaje in 200 de tari.

Compania are sediul central in Germania si este aplicatia de mesagerie care inregistreaza cea mai rapida crestere. Liderul incontestabil al pietei este in continuare WhatsApp, cu peste un miliard de utilizatori activi in fiecare luna, iar Messenger se apropie de acest prag. Aceste doua aplicatii sunt detinute de Facebook.

Totusi, Telegram este o companie independenta fondata in urma cu doar trei ani. Aplicatia se bucura de o reputatie foarte buna datorita accentului pus pe criptare.

Telegram a fost dezvoltata de Pavel Durov, omul din spatele retelei de socializare ruse VK, si fratele acestuia, Nikolai.

Adauga un comentariu