Software & Hardware

Aplicatia Facebook iOS va risipeste bateria la iPhone

Publicat: 10 apr. 2014

Un nou studiu atesta faptul ca autonomia infima a unui iPhone este direct legata de activitatea de fundal a aplicatiei Facebook iOS, scrie playtech.ro.

Prin intermediul mai multor postari pe blog sau din ultimele zile, Scotty Loveless, tehnician Apple Genius Bar, ne-a oferit cateva revelatii legate de autonomia iPhone-ului.

In primul rand, se pare ca mitul efectului benefic al inchiderii permanente a aplicatiilor din fundal este complet gresit. Aparent, aceasta actiune duce la o descarcare mai rapida a bateriei. Un alt impact semnificativ asupra autonomiei unui smartphone Apple se pare ca il are aplicatia Facebook iOS. Desi ati fi tentati sa credeti ca aceasta consecinta este cauzata de faptul ca va este greu sa nu intrati in aplicatie de 20 de ori pe zi de pe mobil, in realitatea, cauza este mult mai complexa.

Loveless a ajuns la aceasta concluzie ruland o aplicatie profesionala pentru monitorizare proceselor care ruleaza pe iPhone. In acel context, devenise evident ca Facebook sarea destul de des in lista de aplicatii care ruleaza in fundal, chiar si atunci cand nu o folosea. Solutia la problema a fost dezactivarea  Location Services si Background App Refresh pentru Facebook. Atunci, tehnicianul in cauza a fost uimit de al sau aparat ,,Procentul la baterie mi-a crescut. A sarit de la 12 procente la 17 procente. Nebunie. Nu am vazut niciodata sa se intample asa ceva la iPhone.” Incercand sa gaseasca o logica pentru aceste simptome, la un studiu mai atent, problema este generata de componenta de VoIP – Voice over IP din Facebook.

Citeste mai mult pe playtech.ro.loading...

Adauga un comentariu