Software & Hardware

Aplicatia Skype pentru Smart TV ramane fara suport oficial

Publicat: 09 mart. 2016

Skype este una dintre cele mai populare aplicatii pentru apeluri video din lume si este disponibila pe aproape orice dispozitiv care se conecteaza la internet si include o camera video. Aceasta a fost una dintre primele aplicatii pentru televizoarele inteligente, insa Microsoft a anuntat ca va renunta la aceasta versiune a serviciului.

Cei care folosesc Skype pe televizoare inteligente vor mai primi actualizari care adauga noi functii sau care rezolva din probleme doar pana la data de 1 iunie. Dupa aceasta data, Microsoft va inceta suportul tehnic pentru aplicatie, insa nu este clar daca utilizatorii noi vor mai putea sa o descarce de pe serviciile de distributie. Skype va functiona in continuare pe televizoare, insa nu este clar pentru cat timp si daca lipsa actualizarilor va duce la incompatibilitatea cu versiunile pentru mobile si PC-uri.

Aplicatia Skype pentru Smart TV a debutat in 2010 pe televizoarele Samsung si LG, fiind lansata ulterior si pe alte modele de la Sony, Panasonic si Sharp. Motivul pentru care Microsoft a decis sa inceteze dezvoltarea acestei variante este popularitatea smartphone-urilor si a tabletelor. Aplicatia pentru mobile este mult mai usor de configurat si utilizat, iar televizoarele inteligente nu s-au ridicat niciodata la nivelul de performanta al acestor dispozitive.loading...

Adauga un comentariu