Securitate

Aplicatiile Android pot „fura” fotografiile din telefoane

Publicat: 02 mart. 2012

Dupa controversa legata de aplicatiile iOS care au acces la pozele utilizatorilor, problema a fost idenficata si in sistemul de operare Android.

Utilizatorii de smartphone-uri care tin la siguranta fotografiilor din telefon nu mai pot alege nici iPhone, nici Android. NYTimes a dezvaluit ca se pot construi usor aplicatii speciale pentru a fura pozele utilizatorilor.

In cazul controversei legate de iPhone, doar aplicatiile care primeau acceptul utilizatorul pentru a accesa locatia sa aveau acces si la pozele stocate in telefon. Pe Android este necesara doar conectarea la internet, iar o aplicatie poate copia toate pozele utilizatorului pe un server fara sa-l anunte.

Google a recunoscut existenta vulnerabilitatii si a precizat ca ar putea rezolva situatia pe viitor. Deocamdata, singurul obstacol in calea aplicatiilor malware sunt termenii de utilizare ai magazinului Android Market, ce interzic accesul „impropriu” al aplicatiilor la datele stocate in telefon.

Chiar daca vulnerabilitatile iOS si Android au devenit publice, deocamdata nu a fost identificata nicio aplicatie in App Store sau Android Market construita special pentru a accesa pozele din telefon.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit