National

APOCALIPSA, intr-un raport al Bancii Mondiale – VIDEO SOCANT

Publicat: 19 nov. 2012
1

Pamantul se va confrunta cu un val de dezastre fara precedent, daca guvernele lumii nu iau masuri urgente in privinta incalzirii globale„. Avertismentul a fost lansat de Banca Mondiala – care a prezentat un raport alarmant privind viitorul planetei. Potrivit documentului, Pamantul se afla in prezent pe o traiectorie distructiva, potrivit rtv.net.

Raportul Bancii Mondiale a fost intitulat sugestiv „Turn down the heat” adica, „Reduceti Caldura.” El avertizeaza ca politicile actuale ne indreapta spre un scenariu dezastruos. Planeta se va incalzi cu aproximativ 4 grade Celsius pana la sfarsitul secolului, avand efecte catastrofale asupra mediului.

Sudul Europei va fi afectat de seceta si temperaturi extreme, in timp ce in nordul continentului nostru vor fi mai multe precipitatii decat in mod normal, mai ales pe timpul iernii. Europa va avea parte de ierni extreme, din cauza modificarii tiparelor vanturilor. Nici verile nu vor fi mai placute in Europa, intrucat va fi o frecventa mult mai mare a valurilor de canicula.

America si Orientul Mijlociu vor fi si ele afectate de seceta. In cele mai calde luni ale anului, temperaturile vor fi cu 9 grade mai mari decat astazi si vor atinge, astfel, nivele specifice deserturilor din Libia. In plus, seceta va afecta productia agricola si ar putea duce la o criza alimentara.

In paralel, Asia va fi amenintata de furtuni si inundatii. Potrivit raportului publicat de banca Mondiala, cele mai expuse tari sunt Vietnamul si Bangladeshul.

In plus, in Africa pandeste pericolul epidemiilor. Roiurile de insecte ar putea deveni mai numeroase, stimulate de incalzirea climei. Astfel, bolile transmise prin intepaturi ar scapa practic de sub control.

Potrivit Bancii Mondiale, incalzirea globala reprezinta astazi una dintre cele mai mari ameninari la adresa umanitatii, intrucat nu va afecta doar mediul inconjurator, ci si economia si sanatatea de pe intreaga planeta.

„Avand in vedere ca nu stim daca ne vom putea adapta la astfel de schimbari climatice, incalzirea cu 4 grade Celsius pur si simplu nu trebuie sa aiba loc – trebuie sa reducem caldura. Doar actiunile imediate, internationale, de cooperare, pot sa impiedice acest lucru”, arata Banca Mondiala.

Apocalipsa

Adauga un comentariu