Stiri

Apple a avut cele mai mari esecuri sub conducerea lui Steve Jobs

Publicat: 30 aug. 2011

Nimeni nu este perfect, nici macar Steve Jobs, cel considerat, pana la demisia de acum cateva zile, cel mai tare om in Silicon Valley. Pana ca Apple sa devina „infernala” masina de marketing care este in stare sa-ti vanda orice are „marul muscat” pe carcasa, Jobs a avut multe esecuri pe care vi le prezentam si noi cu ajutorul Maximum PC.

Lisa, computerul fara vanzari

Lisa a fost primul computer cu interfata grafica scos pe piata de Apple in 1983. Poreclit dupa numele fiicei lui Steve Jobs, calculatorul costa 10.000 de dolari, un pret exorbitant care l-a facut aproape total inaccesibil.

La un an de la lansarea Lisa, Apple venea cu un produs mult mai „cumsecade” ca pret. Este vorba despre Macintosh.

iMac USB Mouse, un chin

In 1998, Apple lansa pentru iMac un mouse cu interfata USB care avea sa devina un esec total. Avand o forma rotunda similara unui puc de hochei si un singur buton (ca si celelalte produse similare ale Apple), mouse-ul nu s-a dovedit pe placul nimanui.

Fara pic de ergonomie in design, mouse-ul a fost mai mult o povara pentru cine incerca sa-l foloseasca.

iPod Hi-FI, mare, scump si inutil

Tendinta celor de la Apple pentru lansarea pe piata a accesoriilor pentru device-urile companiei a dus si la esecuri de senzatie. iPod Hi-Fi se incadreaza de minune in categoria lucrurilor facute de Apple de dragul artei.

Imensa boxa audio dedicata micilor gadgeturi iPod nu a avut niciun pic de cerere pe piata pentru ca in acele vremuri nimeni nu avea nevoie de asa ceva, mai ales ca pretul accesoriului era de 350 de dolari. iPod Hi-Fi, lansat in 2006, a fost atat de prost primit de fanii Apple incat in septembrie 2007 compania a decis sa-l scoata din productie.

Apple TV – prima generatie

Lansat in 2007, Apple TV a fost un esec de proportii al companiei. Era aproape inutilizabil pentru ceea ce fusese conceput, adica pentru inchiriere de filme sau emisiuni si streaming.

Apple TV avea sa se metamorfozeze rapid prin lansarea generatiilor urmatoare de boxset-uri TV de la Apple.

iPod-ul Shuffle fara butoane

Tendinta de minimalizare care a dominat Apple s-a vazut in iPod Shuffle generatia a 3-a, cand designerii lui Jobs au decis ca playerul sa nu dispuna de niciun buton inafara de cel dedicat pornirii.

Ca sa folosesti minunea, iti trebuia si o pereche de casti cu telecomanda pe fir.

Power Mac G4 Cube

Experimentele de design la Apple s-au tinut lant dupa revenirea lui Steve Jobs la conducerea companiei. Totusi, orice are o limita, iar aceasta limita pare a fi fost calcata de Power Mac G4 Cube, care costa 1.800 de dolari si „suferea” de o multime de probleme. De la forma, la fiabilitate.

A rezistat pe piata (mai mult pe rafturi) un singur an.

iPod Photo

In 2004, exista o cerere enorma pentru un iPod cu capabilitati video. Incercarea Apple de a profita de asta s-a lasat cu un „chix” pe masura: iPod Photo, capabil sa redea fotografii la rezolutie de 220×176, adica ceva destul de jenant pentru Apple.

iPod-ul Photo costa vreo 500 de dolari (varianta de 40GB spatiu de stocare) sau 600 de dolari daca vroiai sa indesi in micul ecran 60GB de fotografii, care sa-ti imbolnaveasca ochii incercand sa le vezi.loading...

Adauga un comentariu