Stiri

Apple a pierdut oficial marca „iPhone” in Brazilia

Publicat: 14 feb. 2013

Gigantul IT american Apple a pierdut, in mod oficial, marca ”iPhone”, in Brazilia, dupa ce justitia a decis ca brandul apartine unei companii locale care a inregistrat denumirea inca din anul 2000. Mai mult, compania braziliana IGB Electronics a lansat la finalul anului 2012 o gana de telefoane Android sub numele de ”iphone”, scrie BBC News.

Niciun oficial din partea Apple nu a comentat inca acest subiect.

Insa Institutul de Proprietate Industriala a anuntat ca Apple se pregatește sa faca apel la aceasta decizie.

IGB Electronics detine drepturile asupra marcii din 2000, cu mult inainte ca Apple sa inceapa sa foloseasca termenul, insa linia de telefoane Android cu numele „iphone” a fost lansata abia la sfarsitul anului trecut.

Telefonul „iphone” se vinde cu 599 de reali (302 dolari). Compania a aratat, inainte de aparitia informatiei ca va avea parte de o decizie favorabila, ca este dispusa sa discute vanzarea drepturilor asupra marcii catre Apple.

Brazilia este una dintre pietele importante de crestere pentru iPhone. Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat anul trecut ca vede „o oportunitate uriasa” in Brazilia, tara care in multe privinte are o economie similara celei a Chinei.loading...

Adauga un comentariu