Stiri

Apple ar putea lansa un MacBook Air de buget

Publicat: 08 mai 2012

Apple pare sa ia in serios competitia venita din sfera sistemelor ultrabook si pregateste extinderea gamei MacBook Air de sisteme laptop ultraportabile, cu un model de buget, incadrat la un pret nu mai mare de 799 dolari.

Pregatit de lansare in preajma sezonului cumparaturilor de toamna, noul MacBook Air de 799 dolari ar putea fi o amenintare serioasa la adresa producatorilor de sisteme ultrabook, care mizeaza pe preturile mici pentru sustinerea volumelor de vanzari.

Spre exemplu, cel mai nou sistem MacBook Air, echipat cu ecran de 11 inch si SSD de 64 GB, costa in prezent 999 dolari, in timp versiunea cu SSD de 128 GB costa 1199 dolari. Pentru un MacBook Air cu ecran de 13 inch si SSD de 128 GB trebuie sa scoatem din buzunar 1299 dolari, iar daca dorim upgrade-ul la un SSD de 256 GB trebuie sa sacrificam 1599 dolari.

Patrunderea Apple in gama de preturi specifica sistemelor ultrabook, cu o versiune MacBook Air de buget, le-ar putea pune pe cele din urma intr-un mare dezavantaj.

Sabotata de preturile mari si sistemul Windows 7 cam prafuit, gama sistemelor ultrabook nu prea atrage atentia utilizatorilor, oricum preocupati cu noile aparitii in materie de tablete si telefoane inteligente, iar un atac direct din partea Apple ar putea complica lucrurile si mai mult. Situatia s-ar putea schimba insa odata cu lansarea Windows 8, impreuna cu o noua generatie de sisteme ultrabook, mai flexibile si mai bine dotate decat cele actuale.

Viitoarele sisteme ultrabook cu Windows 8 vor fi echipate cu ecrane touch

Nu cu mult timp in urma, Intel ne-a dezvaluit planul de a include ecrane touch pentru toate sistemele ultrabook nou lansate si chiar a demonstrat prototipul unui sistem ultrabook convertibil, care poate fi transformat oricand intr-o tableta performanta cu sistem Windows 8.loading...

Adauga un comentariu