Stiri

Apple ar putea pierde drepturile pentru marca iPhone in Brazilia

Publicat: 07 feb. 2013

In timp ce Apple inregistreaza cate un patent pe luna, ultimul fiind cel pentru integrarea celulelor fotovoltaice in ecranul dispozitivului, Brazilia i-ar putea retrage dreptul de a mai comercializa telefoane cu numele iPhone.

Ar putea suna ca o gluma, dar Cupertino cu siguranta nu primeste vestea cu zambetul pe buze. Brazilia este cea mai mare piata de desfacere pentru Apple in America de Sud. Institutia care administreaza drepturile de autor in Brazilia este indreptatita sa le interzica nord-americanilor sa se foloseasca de numele „iPhone”. Compania braziliana IGB Electronica SA a inregistrat numele „iphone” la Brazilian Institute of Intellectual Property in anul 2000, cu 7 ani inainte sa apara primul Apple iPhone.

IGB Eletronica SA a mers mai departe, in decembrie 2012 a lansat primul iphone cu Android. Daca institutia braziliana le acorda castig de cauza autohtonilor, Apple ar putea plati pentru dreptul de a se folosi de numele cu bucluc, ar putea ataca decizia in justitie sau, ar putea alege caile mai putin probabile, retragerea de pe o piata in ascensiune sau comercializarea telefoanelor sub un alt nume.

Institute of Intellectual Property va anunta decizia luata pe 13 Februarie 2013, zi cu ghinion pentru una dintre parti.loading...

Adauga un comentariu