Stiri

Apple, Microsoft si Adobe chemate in instanta pentru a explica preturile mari din Australia

Publicat: 12 feb. 2013

Guvernul australian a chemat in instanta companiile Apple, Microsoft si Adobe pentru a expune, intr-o intalnire publica, care urmeaza sa aiba loc pe 22 martie la Camberra, motivele pentru care produsele comercializate sub aceste brand-uri au preturi mai mari decat in celelalte parti ale lumii.

Pana in acest moment, cele trei companii au fost refractare la ideea de a lua legatura cu autoritatile. In documentele de chemare in instanta se precizeaza ca: “Comitetul (n.r. – pentru Infrastructura si Comunicatii) are in vedere impactul preturilor pe care consumatorii din Australia trebuie sa le plateasca pentru produsele IT – clientii australieni platesc deseori preturi mai mari pentru componentele hardware si software decat cumparatorii din alte tari”.

Ingrijorarea Comitetului pentru Infrastructura si Comunicatii este usor de justificat. Magazinul online al Apple are preturi mai mari in Australia. De exemplu, pretul unui iPad porneste de la 239 AUD (aproximativ 555 de dolari americani), in timp ce in Statele Unite acelasi produs este comercializat la pretul de 499 de dolari americani.  Un alt exemplu este software-ul Adobe Photoshop CS6. Acesta  costa in Australia 1.169.95 AUD (aproximativ 1203 dolari americani), in timp ce in SUA este vandut cu 700 de dolari americani.  Este evident, deci, de ce consumatorii din Australia sunt nemultumiti.

“Probabil este pentru prima data in lume cand aceste firme IT sunt trimise in judecata pentru a explica de ce preturile produselor lor sunt mult mai mari in Australia decat in Statele Unite. Apple, Microsoft si Adobe sunt doar cateva firme care au ignorat incercarile noastre de a purta o discutie si au refuzat sa se infatiseze in fata IT Pricing Inquiry”, a declarat Ed Husic, membru in comitetul de investigare a acestui caz.

Daca cei trei giganti ai tehnologiei nu vor raspunde chemarii in instanta vor trebui sa suporte consecintele legale. Ramane de vazut cum va decurce acest caz , iar date exacte vor fi aflate pe data de 22 martie.

 loading...

Adauga un comentariu