Stiri

Apple pierde brevetul pentru „slide to unlock” in Germania!

Publicat: 08 apr. 2013
5

Tribunalul Curtii Federale pentru Brevete din Germania a decis in aceasta saptamana sa invalideze brevetul Apple pentru „slide to unlock„, un moment crucial in batalia cu Android. Apple se baza pe acest brevet pentru a da in judecata producatorii de terminale Android.

Glisarea degetului pe ecran pentru a debloca un handset nu este inventata de Apple, tehnologia existand cu cativa ani inainte sa apara primul iPhone. Si totusi procesele intentate de Apple pe aceasta tema au pus in dificultate companii precum Samsung sau Motorola. E interesant sa vedem ca Apple a pierdut in Germania, dupa ce tot in aceasta tara compania din Cupertino repurtase victorii majore contra Samsung cu un an sau doi in urma.

Apple a inaintat deja 14 amendamente, incercand sa isi salveze brevetul, dar tribunalul german a decis ca „actiunea de a debloca un terminal printr-un gest sau o imagine de deblocare” nu e brevetabila in Europa. Evident, exista optiunea unui apel din partea Apple, ceea ce ne si asteptam sa faca firma din Cupertino. Totul a pornit atunci cand Apple a cerut interdictia produselor Motorola in Germania, pentru ca incalca brevetul slide to unlock… si iata ca acum procesul se intoarce impotriva Apple.

Adauga un comentariu