Stiri

Apple primeste o lovitura dureroasa la inceput de an! Greseala care ii costa zeci de milioane de dolari

Publicat: 16 ian. 2014
5
Compania e obligata sa returneze banii respectvi utilizatorilor. 

Politica Apple, care permite sa cumperi diverse lucruri prin intermediul aplicatiilor, se intoarce impotriva lor. Compania a fost obligata de autoritatile americane sa plateasca o suma imensa din cauza cumparaturilor neautorizate facute in aplicatii.

Federal Trade Commission a hotarat ca Apple sa returneze 32,5 milioane de dolari clientilor ai caror copii au facut cumparaturi fara stirea lor. Pe langa amenda record, Apple trebuie sa isi modifice si metodele de plata, pentru ca utilizatorii sa fie anuntati clar si sa isi dea acordul in cazul fiecarei cumparaturi. Acordul trebuie sa fie dat indiferent ca platesti pentru o aplicatie sau pentru anumite avantaje in aplicatia respectva.

 

“Decizia aceasta reprezinta o victorie pentru miile de consumatori nedreptatiti de sistemul de plati al Apple. Pur si simplu, nu poti sa-i taxezi pe oameni pentru cumparaturi pe care nu le-au autorizat”, a declarat presedinta FTC, Edith Ramirez.

 

Scandalul a pornit nu neaparat de la utilizatori ci de la copiii acestora. Dupa aprobarea initiala a unei plati in AppStore, Apple permite ca timp de 15 minute sa nu mai trebuiasca sa introduci parola. Multor copii atat le-a trebuit, iar autoritatile americane au primit zeci de mii de plangeri.

Paguba s-a ridicat in total la cateva milioane bune de dolari. “Intr-unul din cazuri, fiica unui utilizator a cheltuit 2,600 de dolari cumparand diverse bonusuri in aplicatia Tap Pet Hotel. Alti copii au cumparat si ei de cate 500-600 de dolari folosind jocuri precum Dragon Story sau Zoo Friends”, au mai spus oficialii Federal Trade Commission.

Cei de la Apple au intors totul in favoarea lor. “Acordul cu FTC nu face altceva decat sa completeze programul nostru de returnare a banilor pentru cumparaturile facute prin intermediul aplicatiilor, fara a avea acordul expres al parintilor”, a fost declaratia oficiala a Apple care are de rezolvat peste 37.000 de plangeri.
Adauga un comentariu