Stiri

Apple schimba designul nanoSIM si ar putea avea castig de cauza

Publicat: 09 mai 2012
5

Mai multi producatori de telefoane mobile se afla intr-o cursa mai putin mediatizata. SIM-ul s-a transformat in microSIM odata cu aparitia lui iPhone 4, insa ni se pregateste o cartela si mai compacta. NanoSIM este un standard ce urmeaza sa fie stabilit de institutul european ETSI si doua tabere si-au prezentat deja designul pentru el. Pe de-o parte de afla Apple, sustinut de cati va operatori de telefonie mobila din Europa. De partea cealalta a baricadei sta Nokia, Motorola si RIM.

Acum mai bine de-o luna v-am prezentat propunerile celor doua tabere. De curand, Apple a ales sa modifice designul sau, fiind criticat ca al sau nanoSIM poate ramanea blocat intr-un slot microSIM. Acest card nu avea deloc plastic in jurul conectorilor, acestia avand dimensiunile similare cu cele ale unui SIM obisnuit. Noul nanoSIM de la Apple este ceva mai mare, avand plastic vizibil in jurul conectorilor. De mentionat ca una din conditiile pentru ratificarea standardului nanoSIM este ca niciuna din dimensiunile sale sa nu permita blocarea intr-un slot pentru SIM sau microSIM.

Aceasta noua propunere de la Apple are sanse mari sa fie aleasa, in ciuda faptului ca cea semnata Nokia are un avantaj tehnic. Cardul Apple are nevoie de o tavita pentru a fi integrat in telefon. NanoSIM-ul propus de Nokia poate functiona cu un sistem actionat de un arc, folosind mai putin spatiu in interiorul unui telefon. In plus, cu plasticul adaugat, formatul Apple ajunge sa fie mai apropiat de microSIM decat se dorea. Votul final al instutului ETSI este asteptat in cateva zile.

Adauga un comentariu