Stiri

Apple vrea sa breveteze ecranul detasabil pentru laptop, alimentat fara fir

Publicat: 08 apr. 2013
5

Brevetul pe care doreste Apple este destul de complex. Producatorul MacBook-urilor s-a gandit la un laptop cu ecran tactil si detasabil, ce poate fi alimentat de la distanta. Aceasta ultima mentiune este cea mai importanta, deoarece versiuni ale unui ecran detasabil am mai vazut pana acum. Ne gandim la tabletele care se prezinta sub forma unui portabil atunci cand sunt atasate la un docking station cu tastatura si baterie secundara. Asus a venit de curand cu un alt concept interesant, mai precis Transformer AiO. Acesta este un PC All-in-One al carui ecran poate fi detasat. Din pacate, niciuna din aceste perspective nu-i multumeste pe cei de la Apple.

 Tabletele sunt destul de mici si nu pot oferi puterea de calcul a unui laptop de 15”. Daca pui componente de laptop intr-o tableta, o faci grea si fierbinte. Daca pui baterie intr-un ecran detasabil, acesta va deveni la randul sau greu. Brevetul Apple presupune prezenta unui sistem de alimentare wireless pentru ecran, similar cu cel folosit la ora actuala de smartphone-urile care se incarca fara fir. Aceasta ar pastra ecranul subtire, insa ar reduce distanta la care ai putea sa te indepartezi de laptop.

Pentru multi este placut sa lucrezi in pat cu un dispozitiv care functioneaza pe birou. Asus Transformer AiO ofera aceasta posibilitate, insa o face printr-o aplicatie de tip Remote Desktop rulata de Android. Apple vrea sa ofere o legatura directa, fara intermerdiari intre ecran si laptop. Sunt sigur ca brevetul Apple are in spate un prototip si mai multi inginerii lucreaza deja la aceasta tehnologie. Ramane de vazut daca se va dovedi usor de implementat si vom vedea un dispozitiv Apple Transformer in viitorul apropiat.

Adauga un comentariu