Stiri

Apple vrea sa reinventeze o noua industrie

Publicat: 02 apr. 2012

Apple, cea mai valoroasa companie din lume, a reinventat industria muzicala, industria telecom, a inventat una noua, pe cea a tabletelor si acum se pregateste sa atace un nou segment.

Urmatoarea piata pe care Apple o va transforma este cea a camerelor foto. Americanii lucreaza in prezent la o camera foto 3D care va fi integrata in telefoanele si tabletele companiei, dar si in alte dispozitive, conform unui patent depus de companie despre care a scris patentlyapple.com.

Radu Georgescu, presedintele grupui Gecad, considera ca noul iPhone va avea acel ceva care sa il transforme intr-un aparat de fotografiat spectaculos si crede cu tarie ca Apple va trage tare sa capete o cota de piata semnificativa in piata aparatelor de fotografiat

„La fel cum smartphone-uri au existat inainte de iPhone, dar ei au facut de fapt diferenta, la fel probabil vor face cu aparatele foto puse in telefon. Si promit ca nu imi cumpar alt aparat foto pana cand Apple nu scoate iPhone 5”, scrie acesta pe blogul personal.

Altfel, la inceputul acestei luni, Apple a prezentat cea de-a treia versiune a tabletei sale iPad, dotata cu display Retina, cu o rezolutie de 2.048×1.536 si o densitate a pixelilor de 264ppi, precum si cu un procesor Apple A5X.

Apple a anuntat ca in luna iulie a acestui an va incepe sa plateasca un dividend trimestrial de 2,65 dolari pe actiune, acestea fiind primele dividende acordate actionarilor Apple dupa 1995. Recent actiunile Apple au trecut pragul istoric de 600 de dolari per titlu, iar capitalizarea bursiera a Apple a trecut de 550 miliarde de dolari.loading...

Adauga un comentariu