Eveniment-Social

Aproape 100 de noi elevi inscrisi la Colegiul National Emil Racovita. Iata lista

Publicat: 13 apr. 2017
1
Zeci de tineri au devenit proaspeti elevi ai Colegiului National „Emil Racovita” din Iasi. Iata lista elevilor inscrisi in clasa a V-a, an scolar 2017-2018, dupa Concursul Leris, editia a XIII-a -2017. 
Concursul LERIS derulat de Colegiul Racovita a devenit cel mai selectiv examen pentru admiterea in clasa a V-a din judetul Iasi. Aici, la editia din acest an, au fost candidati care au obtinut punctajul maxim (100 – n.r.), in timp ce valoarea punctajului obtinut de ultimii candidati admisi a crescut cu aproape patru puncte. 
De reamintit ca acest concurs a durat 45 de minute, iar subiectele au fost elaborate în conformitate cu Programa scolara pentru clasa a IV-a. De asemenea, ierarhia s-a stabilit în ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute. Au fost alcatuite si trei clasamente distincte: unul pentru proba de Limba si literatura româna, unul pentru proba de matematica si unul pentru cumul de puncte, asta numai pentru scolarii care au optat sa participe la ambele probe. S-a acordat Marele Premiu LERIS pentru cumulul de puncte la cele doua probe, româna si matematica, precum si trei locuri pentru premiile I, II si III în clasamentul cumulat. Numarul mentiunilor a fost de minimum 20 la suta din totalul participantilor, la acesta adaugându-se mentiunile speciale. 
Comentarii
Adauga un comentariu