News Flash:

Aproape 12 milioane Euro, la frontiera cu Moldova

20 Octombrie 2008
2117 Vizualizari | 1 Comentarii
ION APOSTU
• Programul Phare CBC 2006 Romania - Republica Moldova aloca fonduri in valoare de aproximativ 12 milioane Euro in domenii ca protectia mediului si a naturii, managementul teritoriului si al frontierei, dezvoltare economica locala, turism, educatie si servicii sociale • Programul Operational Comun de cooperare transfrontaliera Romania - Moldova - Ucraina a fost aprobat de Comisia Europeana
Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi (BRCT Iasi) a contractat ultima alocatie financiara acordata prin Phare CBC pentru cooperarea transfrontaliera intre Romania si Republica Moldova. Prin programul Phare CBC 2006 Romania - Republica Moldova, au fost alocate fonduri in valoare de aproximativ 12 milioane Euro pentru finantarea proiectelor de cooperare transfrontaliera, in domenii ca protectia mediului si a naturii, managementul teritoriului si al frontierei, dezvoltare economica locala, turism, educatie si servicii sociale si activitati "people to people". Au fost depuse 136 de proiecte, pana la termenul limita. In urma evaluarii, au fost propuse spre finantare un numar de 70 de proiecte din care 42 in cadrul Prioritatii 1, Dezvoltare Economica si Sociala, si 28 in cadrul Prioritatii 2, Activitati "people to people". Acestea acopera in proportie de aproape suta la suta alocatia financiara acordata prin programul Phare CBC 2006. Contractele de finantare nerambursabila mai sus mentionate au inceput cu luna septembrie 2008, urmandu-se a se incheia pana la data de 30 noiembrie 2009. Finantarea cooperarii transfrontaliere intre Romania si Republica Moldova nu se incheie odata cu contractarea fondurilor Phare CBC 2006. "Am reusit sa contractam intreaga suma alocata pentru o licitatie de proiecte. Pentru Phare CBC 2006 Romania - Republica Moldova am avut un numar de proiecte depuse la fel de mare cat si in cadrul celorlalte licitatii din cadrul programului, lucru care ne-a permis, inca odata, sa selectam cele mai bune propuneri de proiect cu un bun impact transfrontalier. Programul Operational Comun de cooperare transfrontaliera Romania - Moldova - Ucraina a fost aprobat de catre Comisia Europeana si asteptam primul apel de proiecte. Rezumand ce se va intampla cu finantarea cooperarii transfrontaliere intre Romania si Republica Moldova mentionez ca, de la o cooperare bilaterala, vom trece la un sistem de cooperare trilaterala. Programul acopera trei state spre deosebire de doua cum au fost pana in prezent. De la doua directii de cooperare si prioritati, vom trece la trei, iar de la fonduri Phare CBC se va trece la fonduri ENPI. De altfel, sunt semnale foarte bune de la potentialii beneficiari ai noului program si ne propunem impreuna cu BRCT Suceava, sa reusim sa acumulam cat mai multe proiecte si cat mai bune si in acelasi timp, sa asiguram un management eficient al programului", a precizat Ion Apostu, director executiv al BRCT Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ionut  | #45593
M-a dat lumea la ziar, c-am talent si sunt sukar ! Se vede....daaa???
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3144 (s) | 24 queries | Mysql time :0.200555 (s)