Economic Local

Aproape 300.000 de euro pentru construirea unui nou sediu de primărie în comuna Țibana

Publicat: 07 dec. 2019

Conducerea primăriei Țibana a hotărât să aloce o sumă importantă pentru construirea unui nou sediu. Actualul imobil în care Primăria își desfășoară activitatea se află în stare avansată de degradare. Sediul nou va fi construit în centrul localității, unde este disponibilă o suprafață de 1.181 metri pătrați. Constructorul va fi ales în urma unei licitații programate pe data de 23 decembrie. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.352.060 lei, fără TVA, adică 290.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Clădire veche de aproape 60 de ani

Conform proiectului, nou sediu va avea spații mai generoase.

„Construcția cu funcțiunea de sediu primărie are regimul de înălțime parter și etaj parțial. Structura de rezistență este alcătuită din pereți portanți de zidărie de cărămidă confinată cu stâlpișori și centuri din beton armat și cadre înlocuitoare din beton armat. Planșeul peste parter este din beton armat. Acoperișul este tip șarpantă din lemn, cu învelitoare din tablă tip țiglă. Sediul actual al primăriei este localizat în partea de vest a localității. Clădirea a fost construită în anii ’60 și este amplasată pe un teren cu declivitate foarte accentuată. Acest lucru îngreunează atât accesul cadrelor administrative, cât și a cetățenilor. Mansarda, din pricina degradărilor, este neutilizabilă. Condițiile în care se desfășoară în prezent activitățile Consiliului Local din comuna Țibana sunt defectuoase”, se arată în caietul de sarcini.loading...

Comentarii
  • Actualul sediu este nou , arata bine. Domnule primar Rotaru Gheorghe , vreti sa mai faceți o investiție sa aveti ce fura impreuna cu băieții dumneavoastra penali ? Credeți ca ne mai fraieriți un mandat ?

  • Buna ziua, dragi cetateni ai comunei Tibana, sunt cetatean al acestei comune din 1993 , adevarul nu e acesta , acest primar Rotaru, a pus stapanire pe aceasta comuna si pe banii de la primarie, adica, acum cam 5 ani Primaria acestei comune unde locuiesc si eu a fost vanduta de acest nenorocit primar iar acum trebuie sa plece de acolo ca nu mai este primaria comunei , sa nu umble cu prostii , a fost dat si la tv , toate mizeriile acestiu nenorocit o sa fie descoperite , va zic in cunostinta de cauza ca cumnatul meu e consilier si mi-a povestit multe , deci in concluzie acest Primar Rotaru a vandut primaria si acu nu stie cum sa scoata capul in sat , umbla cu minciuni sa mai fie odata ales ca nu i-a ajuns ca si-a facu vile la baieti , masini etc iar in sat nu misca nimic , sa va fie rusine ca manipulati oamenii , si nu stiti adevarul , curand o sa fie executat silit si evacuat , atunci sa vad ce explicatii o sa dea primarul oameniilor din sat, aceasta cladire actuala unde are sediul Primaria arata exemlar , are utilitati si e renovata complet , nenorocitul asta vrea sa duca in eroare totala satenii dar noi nu suntem toti prosti , vedem la alegeri dl Primar

  • Parca suntem blestemați , primarul Rotaru a platit pentru asfalt 40 miliarde , a incasat șpagă 8 miliarde lei vechi, acum vrea sa mai îndatoreze primaria pentru sediu . O sa intrati in istorie ca cel mai habotnic primar , eu nu va mai votez.

Adauga un comentariu