Local

Aproape 350 de milioane de lei pentru bugetul spitalelor din Iași! CAS Iași: „Se asigură o valoare de contract medie față de anul 2021”

Publicat: 13 mai 2022
Clădirile celor trei spitale și CAS Iași
CAS Iași a a negociat bugetele spitalelor din județ

Casa de Asigurări de Sănătate Iași a încheiat negocierile privind bugetele spitalelor din județ pentru perioada aprilie – septembrie ale anului 2022, asigurând acoperirea cheltuielilor necesare funcționării acestora în condiții optime. În acest an, modalitatea de finanțare este diferită

Casa de Asigurări de Sănătate Iași a finalizat negocierea bugetelor spitalelor din județ pentru perioada aprilie – septembrie 2022, în valoare de 348,119,351.92 de lei. Top trei cele mai mari sume alocate sunt la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, aproximativ 68 de milioane de lei, urmat de Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii „Sf.Maria”, puțin peste 30 de milioane de lei, iar cea de-a treia este la Institutul Regional de Oncologie, 26,167,707 de lei. Cel mai mic buget în valoare de 694,334 de lei a fost atribuit Spitalului de Boli Cronice „Sf Ioan”, Târgu Frumos.

„Precizăm faptul că, spre deosebire de perioada stării de alertă, când spitalelor li s-au decontat cheltuielile efective necesare funcționării indiferent de numărul de cazuri realizate, pentru perioada aprilie – septembrie 2022 modalitatea de finanțare este diferită, respectiv se asigură o valoare de contract medie față de anul 2021, cu posibilitatea depășirii acesteia până la nivelul negociat, dacă spitalele realizează mai multe servicii”, au declarat reprezentanții CAS Iași.

Bugetul stabilit de CAS pentru spitalele private din Iași

În rândul spitalelor private din județul Iași suma bugetelor alocate de CAS Iași variază între 7,992,306 de lei și 73,315 de lei. Aproximativ 8 milioane de lei au ajuns la Arcadia Hospital SRL, iar Arcadia Cardio SRL a primit 2,895,041 lei. Asociația dr. Micu Vasile a obținut un buget de aproape 7 milioane de lei, la fel și Spitalul privat Providența. MNT Healthcare are cel mai mic buget, 73,315 de lei. Trebuie precizat faptul că 37 de spitale din Iași sunt finanțate de CAS Iași.

„Această perioadă este una de tranziție la plata per servicii/indicatori realizați, datorită faptului că adresabilitatea este încă scăzută datorită restricțiilor din timpul pandemiei, fiind necesare modificări ale structurilor și circuitelor în majoritatea unităților sanitare cu paturi”, au adăugat reprezentanții CAS Iași.

CAS Iași a majorat bugetul pentru medicina dentară

Bugetul alocat furnizorilor de servicii de medicină dentară aflați în relație contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași s-a dublat începând cu luna mai 2022, de la 2 mii de lei la 4 mii de lei. Numărul furnizorilor de medicină dentară în contract cu CAS Iași a crescut față de perioada anterioară ajungând la 248, în cadrul cărora ăți desfășoară activitatea 394 de medici sunt în mediul urban și 219 în mediul rural. Numărul medicilor stomatologi titulari care desfășoară activitate la acești furnizori este de 613.

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași au precizat faptul că pachetul de servicii medicale de bază, care sunt afișate atât la cabinetele medicale aflate în contract cu CAS Iași, cât și pe web-site-ul www.cjasis.ro sunt decontate de CNAS/Servicii medicale pe tipuri de asistență medicală/Medicină dentară.
Adauga un comentariu