International

Aproape 75.000 de persoane si-au manifestat la Moscova sustinerea fata de Vladimir Putin

Publicat: 04 nov. 2014
1

Peste 75.000 de persoane au manifestat marti la Moscova in sustinerea lui Vladimir Putin si a politicii duse de Kremlin in Ucraina, eclipsand prin numarul lor o actiune rivala organizata in acelasi moment de ultranationalisti cu ocazia Zilei unitatii nationale, zi de sarbatoare in Rusia.

Aproape 75.000 de persoane si-au manifestat la Moscova sustinerea fata de Vladimir Putin.

Sub sloganul ‘Suntem uniti!’, aproape 75.000 de persoane, potrivit politiei, au traversat principala artera a capitalei ruse alaturi de reprezentantii principalelor forte politice ruse, intre care partidul Rusia Unita (la putere), Partidul Comunist si partidul liberal-democrat LDPR (ultranationalist), dupa cum relateaza AFP.

Citeste si Pretul petrolului S-A PRABUSIT. A ajuns la un nivel istoric

In acelasi timp, pe bannerele purtate de manifestanti se puteau citi mesaje precum ‘Impreuna, suntem o forta’ sau ‘Avem incredere in Putin’.

Purtand totodata steaguri rusesti si Panglica Sf. Gheorghe in culorile portocaliu si negru, un simbol al victoriei sovietice in cel de-al Doilea Razboi Mondial, reprezentantii diferitelor formatiuni politice au afisat sustinerea lor fata de politica Kremlinului in Ucraina.

‘Suntem uniti cu fratii nostri din Novorossia (Noua Rusie, termen utilizat pentru regiunile rusofone din Ucraina)’, a lansat in timpul manifestatiei Serghei Mironov, liderul partidului pro-Kremlin Rusia Dreapta.

Citeste si Declaratie ONU impotriva votului separatistilor din Ucraina BLOCATA de Rusia

Aceasta manifestatie ‘patriotica’, sustinuta de autoritatile ruse, a eclipsat prin amploarea sa traditionala defilare a ultranationalistilor rusi, in mare parte opozanti ai lui Putin.

‘Marsul rusesc’ al ultranationalistilor, organizat in fiecare an la 4 noiembrie, nu a reusit de aceasta data sa adune decat 2.000 de persoane, conform datelor politiei, in timp ce organizatorii sperau intr-o participare de pana la 20.000 de oameni.

O alta manifestatie nationalista a avut loc in nord-vestul Moscovei, in sprijinul populatiilor rusofone din Ucraina, dar aceasta a adunat si mai putin participanti decat la ‘Marsul rusesc’.

Citeste si Ucraina: Mobilizare de trupe in est, provenind din Rusia

Aceste manifestatii au avut loc cu ocazia Zilei unitatii nationale, sarbatoare introdusa in 2005 si care comemoreaza respingerea de catre Rusia a invaziei poloneze din 1612. Aceasta sarbatoare a inlocuit-o pe cea dedicata revolutiei bolsevice din 1917.
Adauga un comentariu