Local

Aproape o suta de ieseni sunt amendati zilnic de politistii locali

Publicat: 06 apr. 2016
1

Pe parcursul lunii martie, politistii locali care au actionat în cartierele din municipiul Iasi, au aplicat nu mai putin de 2.858 sanctiuni contraventionale cu o valoare de 591.994 lei, iar cele mai multe amenzi au fost date soferilor si comerciantilor care au incalcat legea. Dintre acestea, 396 de amenzi au fost aplicate ca urmare a faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Totodata, 921 de ieseni au fost sanctionati contraventional conform Hotarârilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum si expunerea de afise sau anunturi publicitare în alte locuri decât panourile de afisaj.

Un numar mare de sanctiuni, mai precis 978 de amenzi, au fost date conducatorilor auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier, iar in intervalul de timp mentionat, 128 de persoane au fost sanctionate contraventional conform OG nr. 97 din 2005, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români, deoarece aveau actul de identitate cu termenul de valabilitate expirat.

Totodata, un numar de 244 comercianti au fost amendati de politistii locali cu valori cuprinse între 500 si 5.000 lei, pentru activitati de producere, comert sau prestari de servicii ilicite. „În plus, pentru comerciantii în cauza a fost dispusa si masura complementara a ridicarii în vederea confiscarii a bunurilor care au facut obiectul contraventiei. De asemenea, 126 de persoane au fost sanctionate contraventional conform HCLM Iasi numarul 167 din 1998, pentru exercitarea de acte de comert ambulant pe strazile orasului. În acelasi context, conform OG 99 din 2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, 80 de comercianti au fost sanctionati pentru acte de comert neautorizat”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu