Local

Aproape toate produsele dintr-un magazin, expirate de un an

Publicat: 15 feb. 2011

@ Cel mai vechi produs destinat vanzarii era berea, comisarii depistand 52 de litri care erau expirati de pe 26 decembrie 2009, adica de mai bine de un an

Comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Iasi s-au deplasat, ieri, in orasul Podu Iloaiei pentru cercetarea unei reclamatii, ocazie cu care au facut si controale la trei agenti economici. Surpriza cea mai mare a fost la un magazin aflat in centrul orasului, unde aproape toate produsele de pe raft erau expirate, unele chiar mai bine de un an. Astfel, in cazul operatorului economic SC Cotuc SRL inspectorii au gasit 15 categorii de produse cu termenul de valabilitate depasit.

Bere, carne, oua si dulciuri expirate

Cel mai vechi produs destinat vanzarii era berea, comisarii depistand 52 litri care erau expirati de la data de 26 decembrie 2009, adica de mai bine de un an. In acest caz, scuza pe care administratorul magazinului a oferit-o a fost ca lumea nu mai cumpara bere in acest sezon si, de aceea, nu s-a mai uitat nimeni la raftul cu bere.
Lista continua cu 57 kilograme de tacam de pui, expirate de pe 8 noiembrie 2010, 100 oua expirate de mai bine de o luna, 9 kilograme de pui de gatit expirate de pe 29 octombrie 2010, 6 kilograme de salam si parizer expirate inca de la inceputul anului 2011, 7,2 kilograme de mici formati expirate de pe 10 octombrie 2010, 6 kilograme de carnati proaspeti, 1 kilogram de prajituri, 11 ciocolate, 1 kilogram de crema Finetti, 16 doze de bauturi energizante, 50 batoane Nesquick si numeroase pungi de chipsuri, care aveau si ele termenul de valabilitate depasit.

Amenzi usturatoare

Sanctiunea pe care o risca operatorul economic este cuprinsa intre 2.000 si 20.000 lei, iar ca masura complementara, comisarii CJPC au propus inchiderea temporara a activitatii pana la remedierea neconformitatilor.
Reprezentantii CJPC Iasi spun ca, de o perioada foarte mare de timp, nu s-au mai gasit asemenea cantitati de produse expirate si, de aceea, se va opta pentru sanctiunea maxima. „Razboiul cu produsele expirate pe care eu l-am pornit continua, drept dovada sunt operatorii economici care sfideaza legislatia in vigoare, dar si limita bunului simt. Astfel, in cazul operatorului economic SC Cotuc SRL vom merge cu sanctiunea maxima si cu siguranta vom inchide si magazinul, care nu este la prima abatere de acest fel”, a declarat  Daniel Piftor, comisar-sef in cadrul CJPC Iasi.
Contactat telefonic de reporterii BUNå ZIUA IASI, administratorul magazinului, Mihaela Marian, a declarat ca produsele expirate nu erau scoase la vanzare. „A fost magazinul inchis pe o perioada de timp din cauza unor probleme familiale, asta explica numarul de produse expirate. Cea mai mare parte de marfa a fost in depozit, iar de fiecare data cand era vandut un produs, eu personal ma uitam la data de expirare. Puiul din congelator era pentru caini, dar am uitat sa-l mut, iar berea nu prea se mai vinde in aceasta perioada si nu s-a mai uitat nimeni la acel raft”, a precizat Mihaela Marian, administratorul magazinului din Podu Iloaiei.loading...

Comentarii
  • vai de capul lor cu magazinul lor cu tot!niste nesimtiti care nu se gindesc la sanatatea oamenilor,la faptul ca acel ban cu care se plateste un produs expirat este muncitsi nu obtinut prin tot felul de artificii neortodoxe la care apeleaza acesti excroci numiti comercianti.RUSINE SA LE FIE!!LA MUNCA NENOROCITILOR NU LA INSELAT OAMENII RUSINE DE MILIOANE DE ORI.

  • ca pedeapsa eu ii puneam sa manace ouale si sa bea bere de fata cu mine, sa vada si ei ce inseamna sa comercializezi produse vechi, sunt inconstienti, daca cumpara cineva si dadea la un copil sa manance un ou sau o ciocolata? Stiu ei ce inseamna sa manaci mici vechi? Eu i-as incadra in tentativa de omor si i-as condamna conform codului penal, asa cu o amenda de 2000 lei poate sa mai comita si alta data asemenea fapte, oricum iese in avantaj decat sa arunce marfa

Adauga un comentariu