Local

Aproximativ 50 de ieșeni sunt internați în spitalele suport COVID-19! Nouă dintre aceștia sunt în stare foarte gravă. Medic: „Numărul de cazuri este într-o creștere constantă!”

Publicat: 13 aug. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase, mai multe paturi ATI și banda galbenă cu valul 4
Record de infectări în Iași! Zeci de persoane au murit în ultimele 24 de ore! Câte focare sunt la nivel de județ

Numărul de cazuri de COVID-19 din județul Iași este într-o creștere constantă. Medicii ieșeni sunt în alertă, pentru că cele mai multe dintre infectări sunt cu tulpina Delta. În spitalele suport COVID-19 din Iași sunt ocupate aproximativ 50 de paturi, dintre care nouă sunt în Secțiile ATI. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase este neîncăpătoare de aproximativ două săptămâni

Medicii ieșeni sunt într-o alertă continuă! Numărul cazurilor de infectare, în special cu noua tulpină Delta, este într-o continuă creștere. În ultima lună, în spitalele ieșene au ajuns foarte multe cazuri severe, astfel că Secțiile de Terapie Intensivă sunt neîncăpătoare.

„Din nefericire, numărul de cazuri este în continuă creștere, iar tot mai multe sunt cu tulpina Delta! Secția de Terapie Intensivă Covid a spitalului nostru este în continuare plină. Nu mai avem locuri de aproximativ două săptămâni. Din acest moment, dacă vor mai fi pacienți care necesită îngrijire de terapie intensivă, aceștia vor fi direcționați către Spitalul de Neurochirurgie. Așa cum s-a întâmplat în cazul femeii de 55 de ani care a ajuns în stare foarte gravă, după ce a stat o săptămână acasă, infectată.

Se așteaptă rezultatul testului. În momentul de față avem internați aproximativ 40 de pacienți COVID-19, iar numărul lor tot crește. Pentru a face față numărului mare de infectări, am operaționalizat în cadrul spitalului trei pavilioane. Ne așteptăm la o creștere constantă a cazurilor în următoarele luni. Le recomand în continuare tuturor vaccinarea și respectarea măsurilor de precauție”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Locurile din Secțiile ATI – COVID-19, ocupate în unitățile medicale din Iași

Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele din Secțiile ATI, ieri, 12 august 2021, în spitalele suport COVID-19 din județul Iași erau ocupate 47 de locuri, dintre care nouă la ATI. Dintre cele nouă, opt paturi erau la Spitalul de Boli Infecțioase și un pat – la Spitalul de Neurochirurgie.
De la debutul pandemiei și până ieri, 12 august 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.655 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Reprezentanții DSP Iași au precizat că, în ultimele ore, nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 și că nu a fost înregistrat vreun deces. Numărul total de decese din județul Iași de la debutul pandemiei și până ieri este de 929.

O ieșeancă de 55 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital

Amintim că marți, 10 august 2021, o ieșeancă în vârstă de 55 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, având grave probleme pulmonare, după ce s-a tratat timp de o săptămână acasă, cu antibiotice, împotriva COVID-19. Medicii din Iași au salvat-o în ultimul moment. Totuși, femeia se zbate acum între viață și moarte. Ieșeanca a fost depistată pozitiv COVID-19. Aceasta are o afecțiune pulmonară de 90 la sută și este ventilată mecanic în Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Medicii ieșeni fac apeluri disperate către populație, pentru că depistarea la timp a infecției este vitală în cele mai multe cazuri.

Adauga un comentariu