Local

Aproximativ 99% dintre pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt nevaccinați. Dr. Florin Roșu: „Populația nu dorește să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție”

Publicat: 19 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aproximativ 99 dintre pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt nevaccinați. Dr. Florin Roșu Populația nu dorește să se vaccineze nu respectă măsurile de prevenție
Cei mai mulți dintre pacienții infectați cu Covid-19 care ajung la spital sunt nevaccinați

Spitalele din Iași se confruntă cu un număr mare de pacienți internați infectați cu noul coronavirus. Conform datelor, aproape 99% dintre cei internați la Spitalul de Boli Infecțioase sunt nevaccinați.

Se trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că această situație se datorează faptului că oamenii nu vor să se vaccineze anti-Covid-19 și nici să respecte măsurile de prevenție.

Cei mai mulți pacienți internați în spitalele din Iași infectați cu Covid-19 sunt nevaccinații

În spitalele din Iași, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus este foarte mare. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase a declarat faptul că această situație se datorează faptului că cei mai mulți refuză să se vaccineze și să respecte măsurile de prevenție.

„În continuare, populația nu dorește să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție. În sarcina Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, conform protocolului pe care l-am semnat, ceea ce am propus, și anume ca spitalul de la Lețcani să fie operaționalizat împreună cu ceilalți decidenți de pe planul local și național s-a concretizat”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Republica Moldova trimite ajutoare cadrelor medicale din Iași în lupta împotriva Covid-19

În ședința de luni, 18 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea de urgenţă privind acceptarea asistenței internaționale oferită României de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Astfel că, la Iași au venit 22 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și 10 persoane din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din țara vecină, două ambulanțe și un microbuz. În ceea ce privește cazarea și masa celor 32 de persoane, va fi asigurată din bugetul Consiliul Județean Iași prin intermediul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași.

„Având în vedere propunerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova și oferta de asistență internațională transmisă de ministrul sănătății din Republica Moldova ambasadorului României, constând în punerea la dispoziție a unei echipe medicale împreună cu echipaje SMURD care să sprijine unitățile spitalicești la îngrijirea pacienților cu COVID-19, luând în considerare nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităților sanitare și propunerea transmisă de Republica Moldova prin care oferă ajutor României pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 20 lit. f), l) și n) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE”, transmite Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce prevede Hotărârea amintintă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Art.1 – (1) Se acceptă oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală compusă din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD pentru a sprijini unitățile spitalicești din România în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19. (2) Repartizarea echipajelor medicale și a personalului medical, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin Ordin al Comandatului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Art.2 – Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipei din Republica Moldova.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență pentru punere în aplicare și spre
informare tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”, transmite Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga un comentariu