Sport

Ar fi surpriza anului! Exista o persoana dispusa sa preia Rapidul chiar de acum

Publicat: 21 sept. 2016
1

Marian Rada a dezvaluit ca el înca spera ca Rapidul bagat în faliment de prima instanta de judecata sa scape de aceasta procedura pentru ca exista un investitor dispus sa preia clubul de la Valerii Moraru. Ar prelua însa doar daca ajunge la concluzia ca afaceristul din Republica Moldova este de buna credinta si nu va cere bani pentru a ceda clubul. stie ca au mai existat situatii în care Moraru sustinea ca nu are nicio pretentie, dar de câte ori a negociat o posibila cedare lucrurile nu au mai stat la fel.

„Eu am discutat cu aceasta persoana de care va spun, este un om de afaceri care are bani si îsi doreste sa ajute un asemenea brand cum este Rapid. Eu înca sunt optimist, dar întelegerea se poate face doar daca Moraru va fi corect”, a declarat Marian Rada în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal. În ciuda insistentelor, Rada a refuzat sa ofere si alte amanunte despre negocieri, dar a zis ca existenta discutiilor este certa si ca e optimist. Singurul amanunt pe care l-a mai dat este ca ar fi vorba despre un om de afaceri care nu a mai fost în fotbal si al carui business este legat de comert.

Marea problema ar fi însa aceea ca Valerii Moraru vrea sa scoata bani de pe urma renuntarii la actiuni, chiar daca nu cu multa vreme în urma afirma, din nou, ca le va ceda în mod gratuit celor patru suporteri de la care le-a preluat în urma cu doi ani. În acest timp a retrogradat cu Rapid si a promovat în Liga 1, dar datoriile clubului au ajuns pâna la circa 4,5 milioane de euro, dintre care peste doua milioane sunt la ANAF.

Intrat în faliment pe 13 iunie, Rapid a fost scos din Liga 1 si locul sau a fost luat de ACS Poli Timisoara.
Pe 30 septembrie este programata prima înfatisare a Rapidului în fata instantei de la Curtea de Apel, iar pe 12 octombrie, tot la Curtea Apel, este programata judecarea solicitarii de suspendare a procedurii de faliment pâna la o sentinta definitiva. E vorba despre doua actiuni separate, care merg în paralel.

Dupa cum se stie, pentru a evita disparitia definitiva a spiritului Rapidului, în acest moment în Liga a 5-a activeaza doua echipe care se vor continuatoare ale brandului înfiintat în 1923. E vorba despre AFC Rapid si despre Miscarea CFR. Si unii si ceilalti au sustinut ca daca actualul Rapid va exista în continuare, echipele înscrise la Asociatia Municipala Bucuresti se vor retrage.

Adauga un comentariu