Actualitate

Ar putea fi ultimele sarbatori in libertate pentru sefii de la UMF Iasi! Audierile au continuat ieri

Publicat: 09 dec. 2015
1

@ Cei doi fosti rectori de la UMF Iasi rasufla usurati si cu ocazia acestor sarbatori de iarna @ Desi scandalul a fost declansat in anul 2011, pana in prezent, judecatorii nu au reusit sa ia o decizie @ Urmatorul termen a fost stabilit dupa Anul Nou, pe data de 13 ianuarie

Ieri, au avut loc noi audieri in dosarul de coruptie care ii vizeaza pe sefii de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, la Tribunalul Suceava. Desi toata lumea asteapta cu sufletul la gura finalizarea procesului, vor mai avea loc cateva termene de judecata. Ieri, a fost audiat un cadru universitar din Bucuresti, Radu Valer Gramatovici. Acesta a fost audiat si in faza de urmarire penala. Ceilalti doi martori citati, Petre Iordanescu si Iovu Dumitriu Catalin nu s-au prezentat in fata judecatorilor si vor fi chemati cu mandat de aducere pentru termenul viitor, pe data de 13 ianuarie 2015. Atunci ar mai trebui audiat si Nicu Cornel Neacsu, medic la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi si profesor la UMF Iasi.

Astfel, cei doi fosti rectori de la universitatea mentionata, Vasile Astaratoae si Dragos Pieptu, alaturi de directorii institutiei, vor putea petrecere sarbatorile in liniste. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, risca sa primeasca pedepse cu regim de detentie. Tot acest dosar a pornit de la modul in care conducerea UMF a gestionat un proiect european privind platforma de e-Learning, o platforma care trebuia sa-i ajute atat pe profesori, cat si pe studenti. Procurorii sustin ca au fost comise fapte de coruptie atunci cand a fost construita aceasta platforma, la care a lucrat firma Maguay Impex SRL din Bucuresti. Vasile Astarastoae, fostul rector al UMF, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning. Astfel, potrivit proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuia sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate. Pentru aceste „servicii” de scolarizare, UMF Iasi a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL a prestat aceste servicii. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective.

Comentarii
  • astarastoaie, distrugatorul, demolatorul de spitale. a lasat milioane de oameni fara protectie medicala. un debil (la cap si la fizic), ubn avorton retardat al pdl-ului. manca-l-ar viermii in puscarie. si pe clanul de doctori/deputati, la fel. Asa sa dea Dumnezeu.

Adauga un comentariu