Destinatii turistice

Arata ca un hangar obisnuit, dar in interiorul lui este o alta lume. Nu ti-ai fi imaginat niciodata asa ceva. Vei ramane impresionat de ceea ce este inauntru – FOTO

Publicat: 11 dec. 2017

E uimitor la ce rezultate a ajuns progresul tehnologic. Noi chiar am ajuns deja sa avem o atitudine destul de calma fata de tot felul de descoperiri si know-how-uri. Si totusi pe lumea asta mai sunt lucruri care ne lasa cu gura cascata!

Poate parea uimitor, dar chiar in centrul Germaniei, in Brandenburg, putem gasi insule tropicale. Da da, e vorba tocmai de o laguna cu nisip alb ca zapada si apa curata ca lacrima, pe malul careia cresc palmieri si pasari exotice! Dar cel mai surprinzator este locul in care a fost asezata aceasta minunatie.

Insulele tropicale sunt asezate intr-un hangar obisnuit. Unicul atribut care scotea in evidenta aceasta cladire in trecut erau dimensiunile sale enorme, caci candva aceasta a fost un hangar pentru dirijabile. Lungimea sa atinge 360 m, iar latimea – 210 m.

Insusi hangarul a apartinut candva companiei Cargolifter AG. La mijlocul anilor ’90 proprietarii acesteia au dorit sa renasca productia de dirijabile pentru transportarea marfurilor de dimensiuni mici si medii. Ideea insa nu a dat roade, iar compania a falimentat.

Hangarul probabil ar fi ramas de izbeliste daca nu ar fi fost remarcat de concernul malaezian Tanjong.

Cu banii sponsorilor din Asia in hangar a fost construit un parc de odihna unic in felul sau, care are si propria microclima. Strandurile au fost utilate dupa modelul lacurilor naturale, iar in jurul lor au fost plantati arbori tropicali.

O jungla adevarata a crescut in incaperea care a fost candva un simplu hangar, iar pe crengile copacilor au inceput sa cante si pasari exotice!

Pe langa pasarelele mici in parcul exotic se gasesc si gratiosii flamingo roz.

In plus aici se pot gasi si insecte tropicale! Ce-i drept acestea nu sunt lasate sa se plimbe liber prin parc. Turistii le pot vedea prin sticla unor terarii special amenajate.

Parcul inovativ a primit denumirea “Insulele tropicale” si poate gazdui concomitent pana la 6.000 de vizitatori!

Cei carora nu le este suficienta o singura zi pentru a savura toata frumusetea parcului, pot petrece noaptea in hotelul amenajat chiar pe teritoriul hangarului.

Pe timp de noapte apa din stranduri este iluminata cu o stralucire albastruie, creand o atmosfera nemaipomenita!

La dispozitia vizitatorilor sunt cateva cafenele amenajate superb in stilul locuintelor din zonele tropicale.

Iar pentru ca vizitatorii sa nu uite in ce parte a globului pamantesc totusi se afla, de-a lungul peretilor hangarului a fost ridicat un intreg satuc unde casele au un stil arhitectural clasic german.

Pentru copii aici este un adevarat centru de distractii. In special pentru ei au fost amenajate locuri de joaca, atat pe uscat, cat si in apa.

Iubitorii de iesire cu cortul pot gasi pe teritoriul parcului un orasel de corturi!

Pe tot parcursul anului in incapere se mentin aceleasi conditii climatice. Chiar daca in afara peretilor este iarna, “Insulele tropicale” isi bucura vizitatorii cu temperaturi de +26 de grade.

Din cate se vede acest parc exotic este mereu plin de vizitatori! Si e de inteles: pentru a ajunge in tropice deja nu este nevoie sa zbori peste mari si tari!

Cine si-ar putea inchipui ca o constructie industriala obisnuita poate fi transformata intr-o laguna tropicala fantastica?! Daca ati ramas impresionat de acest coltisor exotic din mijlocul Europei, faceti-va timp pentru a-l vizita! Invitati si prietenii!

 

Adauga un comentariu