Local

Arbori ornamentali în valoare de 100.000 de euro vor fi aduși la Iași! Contractul a fost semnat cu o firmă din Ilfov, ce vinde de 10 milioane de euro

Publicat: 23 nov. 2021
Arbori plantați în parcurile din municipiul Iași
Mai mulți arbori vor fi plantați în municipiul Iași. Licitația a fost finalizată

Noi achiziții de arbori sunt anunțate la Primăria Iași. Recent, Servicii Publice Iași SA a semnat contractul pentru furnizarea mai multor loturi. Comisia de evaluare a ales oferta unei firme cu sediul social în județul Ilfov. Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Primăria, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, a finalizat o nouă achiziție. Este vorba despre furnizarea unui număr de două loturi de arbori și puieți de arbori ornamentali. Valoarea estimată a contractului este de 590.896 lei, fără TVA, puțin peste 100.000 de euro. La licitație, comisia de evaluare a ales oferta societății Garden Center Grup SRL, din județul Ilfov, care a licitat pentru ambele loturi. Valoarea finală a contractului este de 561.525 de lei, fără TVA. Societatea este condusă de Ion Olteanu, ce deține sută la sută din părțile sociale. Firma are o cifră de afaceri importantă în 2020, de 55,5 milioane de lei, peste 10 milioane de euro, profit de 1,6 milioane de lei, datorii de 41,2 milioane de lei, cu un număr de 218 angajați.

„Încă de la înființare, societatea și-a dezvoltat în permanență baza materială, având în prezent 5 puncte de desfacere de tip «showroom» în zonele adiacente capitalei, adresându-se atât clienților din domeniul privat, cât și din domeniul public de pe tot cuprinsul țării”, se arată în descrierea afacerii.

La un moment dat, SPI a organizat o campanie de toaletare a copacilor.

Autoritatea contractantă a stabilit cantitățile necesare

Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare va furniza un număr de 2.820 de arbori și puieți.

„Arborii și puieții de arbori ce se vor achiziționa vor respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea speciei va fi de sută la sută. Arborii foioși vor avea circumferința trunchiului la dimensiunea cerută de la 1 metru de la sol, înălțimea punctului de altoire va fi la 2 – 2.2 metri, rădăcina va fi protejată de balot de pământ ambalat în plasă de sârmă, pânză de sac sau va fi crescut în container cu dimensiunea de 40 – 60 cm, coroana va fi formată din minimum 3 ramuri principale, gradul de ramificare minimum III, înălțimea optimă a arborelui va fi cea cerută”, se arată în documentația procedurii.

Printre speciile solicitate se numără Betula pendula (mesteacăn), Platanus acerifolia (platan englezesc), Pinus wallichiana (conifer) etc. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. În 2020, SPI a cumpărat și pământ pentru gazonul din oraș.

SPI a comandat mese mobile pentru sera din Aleea Tudor Neculai

În cursul acestui an, SPI a demarat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de mese mobile pentru sera de flori din zona Aleea Tudor Neculai, dar și sisteme de automatizare și climatizare. Valoarea estimată a contractului este de 709.800 de lei, fără TVA, aproximativ 140.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Etnis SRL, din Iași. Societatea este controlată de Eduard Ignat (95 la sută) și Maria Ignat (5 la sută). În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 6,2 milioane de lei, profit de 212.701 lei, datorii de 1,2 milioane de lei, cu un număr de 56 de angajați.

Comentarii
  • Cumparati arbori de tot felul ca sa se usuce din cauza poluarii produse de traficul auto. Cand se termina cu ei se cumpara altii. Ce strategie este aceasta? Rezolvati problema poluarii!

  • daca tot cumparati copaci, macar plantati niste specii autohtone!
    Si faceti ceva cu otetarii care au impanzit orasul, sunt invazivi si mai si PUT!
    Trebuiesc starpiti!

Adauga un comentariu