Eveniment-Social

Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Publicat: 05 apr. 2013
1

Reprezentantii asociatiilor de proprietari si oficialii institutiilor publice pot reda orasului culoarea si stralucirea prin regenerarea spatiilor verzi. Acestia pot solicita municipalitatii sa le puna la dispozitie, gratuit, arbusti din speciile tei, nuc, alun, precum si butasi de trandafiri si garduri vii. Solicitantii vor putea primi între 50 si 100 de metri liniari de material saditor.

„Asociatiile de proprietari si institutiile publice care vor sa fie înconjurate de verdeata se pot adresa Primariei si celor cinci centre de cartier pentru a obtine materialul saditor pentru plantarile de primavara. Conditiile meteo nefavorabile sadirii au facut ca termenul initial stabilit pentru 25 martie sa fie amânat pentru aceste zile”, spune Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. 

In acelasi timp, cele douasprezece fântâni arteziene din Iasi au intrat si ele în programul de curatenie de primavara. Acestea vor fi functionale pâna de Pasti. Artezienele sunt amplasate în fata Palatului Roznovanu, a Garii Internationale, în rondul de la Agronomie, în Piata Unirii, Piata Natiunii, pe esplanada din fata Teatrului Luceafarul, în parcul de la Teatrul National si la grupul statuar al voievozilor din preajma Casei Studentilor.

Comentarii
  • Alo primaria!vedeti ca in foarte multe locuri,cei de la parter si-au facut proprietati private,cu garduri,cu parcari betonate,cu porti.Nu poate nici asociatia nici ceilalti locatari sa faca ceva.Actiunea trebuie sa fie a primariei.

      • Asa e romanul,needucat !Spatiul din jurul blocului e domeniu public;daca vecinii de la parter ar pune numai flori si un gard viu ar fi ok,dar proprietatea a devenit numai a lor incit daca ai scapat ceva in gradina lui esti certat rau.Mai uitati-va si prin alte tari,o sa vedeti si un alt mod de a trai.Mirlania domina Romania.

  • Sistemul internațional conține șapte unități fundamentale: metrul, kilogramul, secunda, amperul, kelvinul, molul și candela. Numai semidoctii, reporteri, si unii proprietari de magazine, analfabeti, mai folosesc termenul de metru liniar, sau mai scriu la preturi ml, ceea ce inseamna mililitru. Dumnezeu cu mila !

Adauga un comentariu