Destinatii turistice

Arcalia, un parc dendrologic cu 150 de specii de relaxare

Publicat: 11 ian. 2012

Intr-un satuc uitat de lume de langa Bistrita poti gasi peste 150 de specii de copaci care nu cresc natural in Romania. Este vorba despre Parcul dendrologic Arcalia de langa Bistrita, centru de cercetari biologice administrat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

Parcul Arcalia de langa Bistrita, cunoscut pentru diversitatea speciilor de arbori

La 15 km de Bistrita, la capatul unui drum denivelat, se gaseste parcul Arcalia, in comuna cu acelasi nume. Este un parc dendrologic, un fel de gradina botanica, intinsa pe 16 hectare unde te poti plimba admirand peste 150 de specii de arbori autohtoni sau exotici.

De la intrare te intampina castelul construit in secolul XIX, in stil maur-bizantin, singurul de acest fel din Transilvania, care adaposteste sali de conferinta si de lectura. Este vorba de castelul Bethlen din Arcalia.

Arcalia, un parc dendrologic care trebuie descoperit

STOP: daca te-ai hotarat sa mergi, consulta calendarul. Daca esti in perioada 15 aprilie – 15 mai, atunci nu mai sta pe ganduri: DU-TE!

Arbustii cu flori rosii, merii, salcamii, toti infloresc in aceasta perioada. Flori multicolore acopera pajistile, aleile sunt pline de petale albe, stai intins pe spate in iarba si asculti greierii, sufland in papadii si privind florile uriase de castan.

Parcul dendrologic Arcalia este calea spre relaxare si contemplare. Copaci nestiuti marginesc potecile, padurea renaste, gradina japoneza te invita la meditatie. Esti doar tu intr-o mare de verde, stropit cu puncte colorate, adulmecand primavara.

Sursa: skytrip.roloading...

Adauga un comentariu