Info Turism

Arde „plamanul planetei”. Presedintele Braziliei da vina pe ONG-uri

Publicat: 23 aug. 2019

Planeta albastra sufera tot mai tare in aceasta perioada a anului. Incendii de o violenta rara au parjolit Siberia, insulele spaniole ori grecesti si, mai nou, padurea Amazoniana.

Din aceasta cauza, cel mai mare oras al Braziliei, Sao Paolo, a plonjat in bezna in miezul zilei. Fenomenul i-a inspaimantat pe oameni.

In jurul orei locale 15.00, in Sao Paolo ziua s-a transformat brusc in noapte. Scenele bulversante sunt urmarea unei combinatii de factori: frigul, aerul umed si fumul provenit de la incendiile de o amploare fara precedent din padurea amazoniana. Fumul este vizibil si din spatiu.

In acest context, presedintele tarii, Jair Bolsonaro, a gasit oportun sa acuze organizatiile non-guvernamentale ca provoaca deliberat incendiile din padurea tropicala pentru a-i strica imaginea, dupa ce a taiat bugetul alocat acestor ONG-uri.

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei: „Focurile din padurea amazoniana sunt, din cate cred eu, agravate chiar de ONG-uri. Acestea au pierdut bani si vor sa creeze probleme Braziliei.”

Cei vizati de aceste acuzatii neobisnuite au calificat declaratia drept „bolnava si demna de mila”.

Militant pentru mediu: „Discursul lui este foarte iresponsabil. Ar trebui sa dovedeasca ce spune, Si anume ca ONG-urile dau foc in Amazon.”

Agentia federala care monitorizeaza regiunea amazoniana a contabilizat peste 74.000 de incendii de vegetatie in acest an, aproape dublu fata de anul trecut.

Supranumit „Trump al Braziliei”, Bolsonaro este un sceptic in ceea ce priveste chestiunile legate de mediu. Mai rau decat atat, in pofida presiunilor internationale, el doreste sa utilizeze resursele din regiunea Amazonului in agricultura si minerit.

Padurea Amazoniana este adesea numita „plamanul planetei” pentru ca absoarbe o cantitate colosala de dioxid de carbon din atmosfera.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit