Diete si regimuri

Ardeiul iute combate cancerul, insa nu daca il mananci

Publicat: 12 ian. 2017
7
O substanta regasita in ardeiul iute ajuta la eliminarea celulelor canceroase, potrivit unei cercetari recente.
Capsaicina, ingredientul activ din ardeiul iute, inconjoara celulele canceroase si le determine sa se autodistruga, potrivit cercetatorilor.
Cercetarea, de la Ruhr University din Bochum, Germania, a scos la iveala ca substanta care da gustul iute ardeilor poate declansa anumite mecanisme in membrana celulara care inconjoara celulele canceroase.

10 reguli de aur care accelereaza metabolismul
 
Lea Weber, cercetatorul care a condus acest studiu, arata cum capsaicina este capabila sa induca distrugerea celulelor canceroase si sa opreasca dezvoltarea acestora in cazul a numeroase tipuri de cancer, in timp ce celulele normale raman nevatamate.
Potrivit cercetatorilor, capsaicina declanseaza un receptor numit TRPV1, care influenteaza substantele cu care celulele canceroase se hranesc.
Exista, insa, un inconvenient. Cercetatorii spun ca nu poti beneficia de efectele capsaicinei daca mananci pur si simplu ardei iute mai mult. in schimb, aceasta trebuie introdusa intr-o tableta care sa completeze tratamentul impotriva cancerului, alaturi de alte medicamente care tintesc celulele canceroase.

Dieta pentru scaderea colesterolului
 
sursa: feminis.ro
Adauga un comentariu