Curiozitati

Are un nume atat de lung incat nu poate fi scris pe actele de identitate

Publicat: 17 sept. 2013
4

O femeie in varsta de 54 de ani din Hawaii are un nume imposibil de citit si de scris pe documentele de identitate. Ea a fost sfatuita sa il scurteze.

In ultimii 20 de ani, Janice ‘Lokelani’ Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a dat batai de cap autoritatilor din cauza numelui de familie prea lung. Acesta nu incapea pe actele de identitate cu format normal.

Permisul de conducere din Hawaii permite scrierea a 35 de litere la sectiunea nume, astfel ca pana acum numele ei era scris fara ultima litera. Lipsa spatiului a condus la eliminarea scrierii prenumelui sau. De-a lungul timpului a avut probleme cu politia, si mereu trebuia sa le explice povestea ei. Nici calatoriile nu erau o placere pentru femeia de 54 de ani, caci avea mereu discutii cu politistii care o opreau.

Cand i-a expirat permisul de conducere, autoritatile locale au sfatuit-o ca cel mai bine ar fi sa-si schimbe numele de familie si sa foloseasca unul mai scurt. Janice nu prea este de acord caci numele de familie este primit de la sotul ei decedat, iar schimbarea lui ar insemna o pierdere pentru ea.

Oficialitatile iau in calcul extinderea spatiului pentru nume pe actele de identitate pana la o limita de 40 de caractere si 35 de litere pentru prenume.

Janice spune ca numele de familie este ca o carte de vizita pentru cel care il poarta. Daca spune numele ei de familie unui localnic hawaiian mai in varsta acesta va cunoaste tot despre tine, despre originea familiei tale, si multe altele.

Adauga un comentariu