Magazin

Are zece ani, e romanca si i-a uluit pe italieni!  A cucerit juriul si publicul la emisiunea de talente „Zecchino d’Oro” de pe RAI Uno

Publicat: 21 nov. 2018
1

A fost remarcata inca de la inceput, cucerind juriul si spectatorii de la concursul de talente pentru copii ”Zecchino d’Oro”, cel mai important concurs de acest fel din Italia, transmis in direct pe Rai Uno. Este vorba de o fetita romana, Elena Ciocoi, 10 ani, locuieste la Marghera, langa Venetia, si participa la concurs cu melodia “Chi lo dice che”. Editia din acest an a concursului, a 61-a, se desfasoara pe parcursul a patru sambete, incepand din 10 noiembrie. Elena a cantat sambata, 17 noiembrie, participarea sa primind si sustinerea si felicitarile presedintelui Consiliului municipal din Marghera, Gianfranco Bettin.

Elena a fost insotita de parintii Adrian si Mihaela si fratiorul Cristian.
Cantecul Elenei este un imn dedicat scolii si integrarii. ”Tu cand vei fi mare trebuie sa te intelegi cu toti oamenii acceptand diversitatea”, spun versurile cantecului.

Talentata fetita se prezinta astfel pe site-ul oficial al concursului:
”Buna ziua, ma numesc Elena, am 10 ani si vin de la Marghera, localitate situata in Venetia. Sunt solara, plina de viata, distractiva si indecisa. Cantaretul mea preferata este Avicii. In timpul liber imi place sa fac tot felul de treburi, experimente si sa ma joc cu fratele meu mai mic. Mancarea mea preferata este paste cu sos de carne ragù, si cand voi fi mare as vrea sa fiu actrita si cantareata.

Pentru mine, Zecchino d’Oro este o experienta frumoasa, pentru ca a fost visul meu de a canta, care in cele din urma a devenit realitate.
Cantecul pe care il cant, se numeste “Chi lo dice che” (”Cine zice ca”) si imi place foarte mult; el vorbeste despre scoala, despre prieteni si vacante, colegi si profesori.”

Zecchino d’Oro este un festival international de cantece pentru copii, care are loc in fiecare an in Italia, incepand din 1959. El este difuzat pe posturile publice italiene de televiziune si radio. Din 1976, festivalul dobandeste o perspectiva internationala – in fiecare an, atat cantece italiene cat si cantece din repertoriul international sunt interpretate de copii si votate de un juriu de copii. Melodia castigatoare este premiata cu trofeul Zecchino d’Oro (Techinul de Aur) ce este atribuit textierilor si compozitorilor, nu interpretilor. Printre cei mai tineri compozitori participanti, care au participat de-a lungul timpului, sunt mentionati si doi copii romani: Miruna Codruta Oprea (13 ani) si Ioachim Octavian Petre (13 ani).

Adauga un comentariu