Titlurile zilei

Arestare după o testare cu aparatul alcooltest, la Iași! Laurențiu Cățărău a fost tras pe dreapta la Pasajul Nicolina – FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 26 ian. 2022
Laurențiu Cățărău, cu masca de protecție pe față, în spatele Judecătoriei Iași, însoțit de polițiștii de la Secția 3
Laurențiu Cățărău ar fi consumat băuturi alcoolice în apropierea unei spălătorii auto din zona Podu de Piatră, iar, mai apoi, a urcat la volanul unui autoturism marca Ford

Un tânăr din Iași a dat de probleme după ce a urcat băut la volan. Laurențiu Cățărău a fost tras pe dreapta de polițiști și s-a ajuns la arestare după o testare cu aparatul alcooltest

Un tânăr din Iași își va petrece următoarele zile în spatele gratiilor după ce a urcat băut la volan. Laurențiu Cățărău ar fi scăpat basma curată dacă polițiștii de la Secția 3 nu l-ar fi tras pe dreapta în apropierea Pasajului Nicolina. Din câte se pare, bărbatul în vârstă de 32 de ani ar fi consumat băuturi alcoolice în apropierea unei spălătorii auto din zona Podu de Piatră, iar, mai apoi, a urcat la volanul unui autoturism marca Ford, pe care l-a condus până la Pasajul Nicolina.

Acolo a fost oprit de oamenii legii, iar, mai apoi, a fost testat cu aparatul alcooltest. Valoarea indicată de aparat i-a obligat pe oamenii legii să deschidă un dosar penal pe numele lui Laurențiu Cățărău. Polițiștii au considerat că tânărul ar fi putut fi un pericol public, motiv pentru care l-au reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Arestare după o testare cu aparatul alcooltest, la Iași

Ieri, polițiștii ieșeni l-au prezentat pe tânăr în fața judecătorilor.

„Agenții din cadrul Secției 3 de Poliție au prins un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Iași fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind dus la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificările efectuate s-a constat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 24 ianuarie 2022, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieri, pe 25 ianuarie 2022, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, la Judecătoria Iaşi, el fiind arestat pentru 30 de zile.

Tot mai multe incidente în traficul din Iași

Zilele trecute, o femeie, de profesie medic stomatolog, a avariat două autoturisme după ce ar fi urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Anna Maria Năstac a refuzat să meargă la spital, pentru a i se recolta probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 23 ianuarie 2022, o femeie de 46 de ani ar fi condus un autoturism în municipiul Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt vehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. De asemenea, din verificări a rezultat că aceasta ar fi acroșat anterior un alt vehicul, tot în municipiul Iași. În urma testării șoferiței cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate”, au transmis printr-un comunicat oficial reprezentanții IPJ Iași.

Rămâne de văzut dacă și în acest caz se va vorbi despre o arestare după o testare cu aparatul alcooltest.
Comentarii
Adauga un comentariu