Eveniment-Social

Arestati pentru ca au furat cabluri telefonice

Publicat: 29 nov. 2010
1

@ Doi tineri au fost arestati saptamana trecuta pentru ca au furat 100 metri de cablu din reteaua Romtelecom @ Cei doi au vandut cuprul continut de cablul folosit pentru reteaua de telefonie

Politia Harlau a retinut la sfarsitul saptamanii trecute doi tineri care, pe timp de noapte, au furat circa 100 metri de cablu din reteaua de telefonie a Romtelecom. „Am fost sesizati ca pe timp de noapte niste indivizi au furat cablu telefonic din reteaua de pe comuna Cucuteni. Am reusit sa-i identificam intr-un timp foarte scurt pe autorii furtului. Au fost propusi pentru arestare preventiva. Dupa aceea, judecatorii au dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 zile a celor doi autori”, a declarat comisarul-sef Dumitru Simionescu, seful Politiei Harlau.
In noaptea de 23-24 noiembrie, la dispeceratul de supraveghere al Romtelecom s-a declansat dispozitivul de alarma care indica o avarie mare la reteaua de telefonie de pe raza comunei Cucuteni, intre satele Cucuteni si Baiceni. Echipajele de Politie au ajuns la fata locului intr-un timp foarte scurt de la declansarea alarmei. In urma cercetarilor s-a descoperit ca autorii furtului sunt Onut Turcu, 26 ani, si Leonard Hristea, 22 ani, ambii din comuna Costesti. Cele doua comune se afla in apropierea orasului Targu Frumos. In curtea lui Hristea politistii au gasit urme in locul in care cei doi au ars invelisul cablului pentru a extrage cuprul. Acestia au vandut metalul la o statie de reciclare din Roman. S-a constatat ca, in noaptea in care au actionat, tinerii s-au deplasat cu masina lui Hristea, marca Dacia Break, cu numarul de inmatriculare IS 14 YUL, iar cablul a fost taiat cu un bomfaier si un cleste. Deocamdata prejudiciul calculat este de cel putin 40 milioane lei vechi.
Anul acesta Politia orasului Harlau a solutionat 15 cazuri de furturi de cablu de telefonie.

Adauga un comentariu