Actualitate

Argint coloidal ionic, un ajutor nesperat în echilibrarea sistemului imunitar. Ce beneficii are pentru sănătate

Publicat: 12 mai 2021
argint coloidal ionic
Înainte de apariția penicilinei, medicina folosea pe scară largă argintul coloidal ionic

Tot mai multă lume caută informații despre argint coloidal ionic, ale cărui proprietăți curative sunt cunoscute încă din antichitate. Acesta a fost folosit, secole de-a rândul, pe post de antibiotic natural și pentru uz intern, dar și extern. În zilele noastre este recunoscut pentru proprietățile antibacteriene, antivirale, cât și antifungice. Altfel spus, el are un rol major în echilibrarea sistemului imunitar.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că înainte de apariția penicilinei, medicina folosea pe scară largă argintul coloidal. De asemenea, produse pe bază de argint coloidal erau folosite intensiv în cele două conflagrații mondiale. Rolul acestora era de a preveni dar și de a combate infecțiile răniților. Mai mult, avea o largă întrebuințare și datorită faptului că putea fi folosit atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern oferind o bună protecție împotriva microbilor.

Astăzi acesta se găsește pe piață sub formă de apă care conține argint coloidal dar și în varianta de supliment alimentar. Trebuie ținut cont însă că el nu reprezintă un tratament în sine, ci este o alternativă, dar și o soluție complementară pentru multe afecțiuni. Mai mult, până în prezent nu se cunosc efecte ori reacții adverse ale organismului față de acesta.

Argint coloidal ionic – ce este și cum funcționează

Acesta păstrează în mod natural moleculele de oxigen, rolul major avându-l particulele de argint încărcate electric. Așadar, ionii de argint se lipesc de membranele celulelor bacteriene formând o barieră. Astfel, se produce efectul de blocare a respirației celulare, bacteriile fiind distruse. Mai mult, argintul coloidal ionic are efecte terapeutice și în contact cu pielea umană. Acesta distruge nenumărate microorganisme dăunătoare, inclusiv viruși, dar și alte viețuitoare parazite unicelulare. Cercetările au evidențiat că argintul coloidal ionic, prin efectul germicid rapid, poate distruge peste 600 de tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc.). În acest fel i-a fost recunoscută valoarea medicală imensă.

Astfel, activitatea bactericidă a argintului coloidal este de 1500 de ori mai mare decât aceeași concentrație de fenoli. Efectul bactericid este asemănător penicilinei sau altor antibiotice, însă nu produce reacții adverse și este bine tolerat de organism. Așadar, are numeroase beneficii asupra corpului uman, însă cel puțin 9 beneficii și proprietăți ale acestuia au fost demonstrate de literatura de specialitate.

Beneficii pentru sanatate

În primul rând, are un imens rol antibacterian, mai ales în privința celor rezistente la antibiotice. Apoi, vindecă foarte bine rănile și are grijă de sănătatea pielii, având un efect cu pănă la 80% mai mare decât soluțiile clasice. Poate elimina iritațiile provocate de bacterii și fungi de la nivelul ochilor și urechilor. De asemenea, are un important rol antiviral, fiind recomandat în pneumonie, herpes, zona zoster sau veruci.

Argintul coloidal este și un remediu anti-inflamator, dar și pentru sinuzită și alte alergii, având reale beneficii atunci când este folosit ca spray nazal. Ba chiar este folosit ca remediu în cazurile de răceală ori gripă, dar este eficient și în lupta împotriva bronșitei și a pneumoniei. Nu în ultimul rând, acesta ajută și în tratarea bolii Lyme, deoarece este un agent natural antibacterian și antiviral foarte puternic. Altfel spus, produsele pe bază de argint coloidal ionic au multe beneficii pentru sănătate și au marele avantaj că nu afectează starea generală de sănătate, cum fac antibioticele.

Adauga un comentariu