Sport

Argint si bronz la „tandem”, pentru popicarii de la CFR

Publicat: 16 dec. 2012

Sâmbata dimineata, pe arena de popice Romgaz” din Tg. Mures s-a derulat proba de tandem în competitia seniorilor, cu 14 perechi prezente la start, printre ele fiind si patru de la CFR Olimpia ACB Iasi si CS Vladeni Plus, astfel: Paul Rohotin-Ion Cercel, Mihai Gabriel Benghiac – Gyula Veres, Florin Opinca – Ioan Hordila, Remus Antimirescu – Costica Ciurdea. În primul tur au fost programate sapte partide, iar învingatorii au ajuns în sferturi. Tot în sferturile de finala a ajuns însa si Marian Balan-Marius Codarcea (de la Inter Petrila), învinsa de cuplul ceferist iesean Florin Opinca-Ioan Hordila, dar care a avut cel mare mare numar de popice doborâte dintre perechile perdante în turul I.
În marea finala a probei s-a consemnat rezultatul Marian Balan – Marius Codarcea (Inter Petrila) – Paul Rohotin – Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iasi) 1-1 (15-11 la sudden victory), cu mentiunea ca iesenii au condus cu 1-0 la manse, dar în final au fost învinsi de o pereche care a intrat în sferturi doar printr-un „artificiu” al regulamentului în vigoare!
În proba de tandem, podiumul de premiere a fost urmatorul:
1. Marian Balan – Marius Codarcea (Inter Petrila);
2. Paul Rohotin – Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iasi);
3. Florin Opinca – Ioan Hordila (CFR Olimpia ACB Iasi) si Petrut Mihalcioiu – Virgil Dorin (CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii).
Dupa proba de tandem, lansatorul iesean Paul Rohotin era multumit de rezultatele inregistrate la acest turneu final: „În finala pot spune ca ne-am dus singuri, dupa ce am câstigat prima mansa, dar sunt totusi bucuros ca am obtinut aceasta medalie de argint împreuna cu Ionut Cercel, pentru mine fiind si prima medalie cucerita într-o proba de tandem la nivel national. Sa speram ca echipa noastra va mai cuceri medalii si în proba de sprint, care este ultima a competitiei”. Dupa primele doua probe de concurs (individual clasic si tandem), sportivii de la CFR Olimpia ACB Iasi au cucerit la Târgu Mures trei medalii, doua de argint (Mihai Gabriel Benghiac – la individual clasic si  perechea Paul Rohotin – Ion Cercel – la tandem) si una de bronz (prin cuplul Florin Opinca – Ioan Hordila – la tandem).loading...

Adauga un comentariu