Arheologie

Arheologii din Peru au facut o descoperire remarcabila

Publicat: 27 aug. 2013
3
Sapaturile arheologice efectuate in Peru au dus la o descoperire remarcabila. Arheologii au descoperit un schelete de femeie, vechi de aproximativ 1200 de ani, despre care se crede ca ar fi apartinut unei preotese dintr-o cultura misterioasa, relateaza Huffington Post, citat de antena3.ro.
Ramasitele au fost descoperite intr-o camera mortuara in provincia Chepen, iar preoteasa ar fi fost liderul culturii Moche, sau Mochia, asa cum mai este cunoscuta. Civilizatia Moche, care a cunoscut apogeul in urma cu aproximativ 2.000 de ani, este renumita prin piramidele construite, dar si prin faptul ca a disparut fara urma. 
De ani buni, cercetatorii incearca sa culeaga informatii despre civilizatia care a lasat in urma putine dovezi palpabile. Corpul preotesei a fost gasit alaturi de alte ramasite, despre care se crede ca apartin unor copii si adulti sacrificati in cadrul unor ritualuri. Cazul nu este singular, in ultimii ani fiind facute mai multe descoperiri similare.
„Aceste descoperiri indica faptul ca femeile nu doar conduceau ritualurile in aceasta zona, ci chiar guvernau aici si erau reginele societatii” a spus Luis Jaime Castillo, directorul santierului arheologic. 
Adauga un comentariu