Arheologie

Arheologii greci sustin ca au gasit palatul lui Ulise

Publicat: 07 oct. 2013
Un palat ce dateaza din secolul al optulea i.Hr., si despre care arheologii greci sustin ca i-a apartinut legendarului Ulise, a fost descoperit in Insula Itaca, in Marea Ionica, alimentand teoriile care sustin ca eroul din poemul epic al lui Homer a fost real.
Odiseu, cunoscut sub numele de Ulise, este un personaj mitologic, celebru erou grec, care a participat la razboiul troian. Dupa terminarea razboiului, lui Ulise i-au trebuit zece ani de peripetii pentru a ajunge acasa, in Itaca.
Dar in ciuda povestilor fantastice din mitologia greaca, o echipa de arheologi sustine ca povestea este ancorata in adevar si ca ei au descoperit casa lui Ulise de pe insula Itaca.
La aproape 3.000 de ani de la intoarcerea lui Ulise in Itaca, echipa de la Universitatea din Ioannina, sustine ca gasit resturile unei cladiri cu trei etaje, cu trepte sculptate in piatra si fragmente ceramice.
Locatia „se potriveste ca o manusa” cu descrierile facute de Homer palatului lui Ulise in «Odiseea», scrisa in jurul secolului al VIII-lea i.Hr, sustin arheologii.
”Daca aceasta descoperire are sau nu legatura cu Ulise, este interesant pana la un anumit punct, dar mai importanta este descoperirea in sine a palatului regal”, a spus Adriano La Regina, un arheolog Italian, citat de The Telegraph.
Un cercetator britanic, Robert Bittlestone, a spus ca descrierile lui Homer seamana prea putin cu insula si ca vechea Itaca a fost, de fapt, situata pe peninsula Paliki, pe insula Cefalonia.


loading...

Adauga un comentariu