Arheologie

Arheologii norvegieni au descoperit un mini Pompei

Publicat: 29 apr. 2016

Arheologii au descoperit un „mini Pompei” in sudul Norvegiei, in apropiere de Marea Nordului, anunta news.discovery.com. Insa, spre deosebire de adevaratul Pompei, orasul din Norvegia a fost, cel mai probabil, acoperit de apa si nisip, nu de lava.

Situata la Hamresanden, nu departe de aeroportul Kristiansand din Kjevik, asezarea a ramas neatinsa timp de 5.500 de ani, fiind ingropata sub un metru de nisip.

Vezi si Descoperire arheologica impresionanta in Siberia. Ce ascunde trupul perfect conservat

„Ne asteptam sa descoperim un sit scandinavian din Epoca de Piatra, mic si prost conservat. In schimb am dat peste un sit unic, ingropat sub un strat gros de nisip”, a declarat arheologul Lars Sundström, de la Muzeul de Istorie Culturala al Universitatii din Oslo.

Pana acum, arheologii au descoperit structuri mari din piatra, vase si varfuri de sageti. Semnele indica faptul ca asezarea nu a fost abandonata ci ingropata in urma unui eveniment catastrofal.

„Modul in care s-a format stratul superior ramane un mister. Cel mai probabil orasul a fost inundat brusc si acoperit cu nisip provenind de la raul din apropiere. (…) A fost un proces relativ rapid”, a spus Lars Sundström.loading...

Adauga un comentariu