National

Arhiepiscopul Vienei: O relatie gay stabila e mai buna decat una temporara

Publicat: 11 sept. 2015
1

Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, a vorbit intr-un interviu pentru La Civiltà Cattolica despre parintii sai divortati, despre relatiile unora dintre prietenii sai si despre sperantele pe care le are de la urmatorul Sinodul dedicat familiei, informeaaza Catholic Herald.

Cardinalul a vorbit despre situatia unui prieten homosexual care, dupa mai multe relatii de scurta durata, are in prezent o relatie stabila.

Citeste si Arhiepiscop romano-catolic acuzat de protejarea unui preot pedofil violator

”Este o imbunatatire”, spune prelatul. Ei impart ”o viata, isi impart suferintele si bucuriile si se ajuta reciproc. Trebuie sa se recunoasca faptul ca aceasta persoana a facut un pas important pentru propriul bine, dar si pentru al altora, chiar daca, cu siguranta, aceasta nu este o situatie pe care Biserica sa o numeasca >”, a mai afirmat Schönborn.

Atitudinea negativa a Bisericii ”fata de actele homosexuale este necesara”, a adaugat, ”dar Biserica n-ar trebui sa se uite prima oara in dormitorul oamenilor, ci in sufragerie, daca vreti! Trebuie sa-i insoteasca pe oameni!”, a insistat Arhiepiscopul Vienei.

Citeste si PREOT ARESTAT dupa ce a fost surprins in ipostaze socante

Asistenta pastorala ”nu poate transforma o situatie neobisnuita intr-una obisnuita, dar exista cai de vindecare, de invatare”, de a ne apropia de ceea ce spune invatatura Bisericii.

”Nu riscam sa diluam claritatea invataturilor Bisericii daca ii insotim pe oamenii pe care suntem chemati sa-i insotim in credinta”, a mai sustinut Christoph Schönborn in cadrul interviului, adaugand ca niciun membru al Sinodului nu vrea sa schimbe invatatura Bisericii.

Adauga un comentariu