Culinar

Aripioare cu sos dulce și cartofi

Publicat: 25 iun. 2020

Ingrediente:

  • 750 g aripi de pui
  • 1 kg cartofi dulci
  • 6 linguri sos de grătar
  • 1 linguriță pudră de curry
  • 1 lingură amidon
  • 2 linguri mălai
  • 2 linguri ulei
  • sare 1 linguriță
  • susan 1 linguriță
  • boia
  • piper

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 °C aer recirculat (200 °C temperatură superioară/inferioară). Marinează aripile de pui cu sosul de barbecue, distribui-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la copt pe șina din mijloc, aprox. 30 de minute până se rumenesc.

Spală, curăță și taie în bastonașe cartofii dulci. Marinează-i cu ulei. Amestecă cu piper, boia, pudră de curry, susan, amidon și mălai și coace-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, aprox. 20 de minute, pe șina inferioară, până se rumenesc. Sărează cartofii dulci și servește-i cu aripile de pui, eventual cu smântână, după gust.





Adauga un comentariu