Aperitive

Aripioare de pui cu usturoi si parmezan

Publicat: 13 sept. 2019

Cea mai buna cina pe care o poti prepara pentru o seara linistita, in familie! Si cine nu iubeste aripioarele de pui cu usturoi si insotite de celebrul parmezan? Nu uitati de garnitura (salata verde proaspata cu lamaie).
 
Ingrediente:

  •  910 g aripi de pui 
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingura condiment italian
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 35 g parmezan ras
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 60 ml ulei de masline 
  • 10 g patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare
 
Preincalziti cuptorul la 150° C. Intr-un bol mare, amestecati impreuna sarea, piperul, condimentul italian si chimenul. Se pun aripile de pui in vas si se acopera cu amestecul de condimente. Transferati aripile pe o foaie de copt, coaceti timp de 20 de minute. Apoi cresteti temperatura cuptorului la 220° C si coaceti inca 15 minute.
In timp ce puiul se coace, amestecati impreuna parmezanul, usturoiul, uleiul si patrunjelul tocat proaspat. Cand puiul este gatit, toaca aripile cu amestecul de usturoi/branza/ulei de masline. Serviti imediat. 



loading...

Adauga un comentariu