Fripturi

Aripioare la cuptor cu sos

Publicat: 01 feb. 2016

Aripioare la cuptor cu sos

Ingrediente:

Pentru aripioare:
1.2 kg aripioare de pui
putin ulei de masline
sare kosher / sare de mare

Pentru sos:
cca 200 gr sos iute
cca 40 gr unt
1 lingurita mustar Dijon
3 linguri otet din cidru de mere
piper negru, proaspat rasnit

Mod de preparare aripioare la cuptor cu sos:

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Spala aripioarele bine si indeparteaza, daca trebuie, partile cu grasime.
3. Unge cu putin ulei o tava si pune aripioarele in ea.
4. Potriveste aripioarele de sare si baga tava in cuptorul incins, pentru aproximativ 30 de minute.
5. Scoate apoi tava, intoarce aripioarele si baga inapoi. Repeta procedeul de inca doua ori, deci in total cam o ora si jumatate.
6. Cat timp se gatesc aripioarele, pune toate ingredientele pentru sos intr-o oala, la foc mediu. Lasa sa inceapa sa fiarba.
7. Scoate aripioarele intr-un bol in care ai pus in prealabil prosoape absorbante de bucatarie.
7. Dupa aceea pue aripioarele in oala, acopera cu un capac si tine-le acolo cateva minute.



loading...

Adauga un comentariu