National

Ariton s-a IMPACAT cu soarta sa. In schimb, Vosganian isi pune colegii sa JURE pe Biblie

Publicat: 11 feb. 2015
Senatorul Ion Ariton a cerut colegilor sai, miercuri, in plen, sa aprobe solicitarea Parchetului General privind inceperea urmaririi penale impotriva sa, anunt care a fost aplaudat de parlamentari. „Dupa ce am precizat in toate interventiile mele anterioare, nu o sa cer colegilor mei sa tergiverseze votul, dimpotriva, vreau sa se termine cat mai repede. De trei ani se tot discuta de acest subiect. Cred ca e cazul ca autoritatile competente sa se pronunte”, a spus acesta. El a subliniat ca a fost si este adeptul independentei justitiei si ca toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii.
Pe partea cealalta, senatorul PNL, fost ministru Varujan Vosganian, a cerut miercuri ca membrii Comisiei juridice din Senat sa jure „cu mana pe Biblie si pe Constitutie” referitor la dosarul in care DIICOT cere urmarirea penala a sa, pentru a confirma daca au existat sau nu elemente noi in solicitarea procurorilor. Vicepresedintele Comisiei juridice, Ovidiu Dontu, a prezentat in plenul Senatului raportul favorabil inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, ca fata de solicitarea anterioara a DIICOT au fost identificate elemente noi in documentele inaintate de DIICOT.
„Va marturisesc, sunt socat. In cadrul comisiei mi-am intrebat colegii din Comisia juridica daca au gasit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a raspuns ca a citit cu mare atentie referatele si e niciun element nou. Jur pe sfanta cruce”, a afirmat senatorul PNL. Vosganian a afirmat ca, in aceste conditii, solicita ca fiecare membru al Comisiei juridicesa jure joi in plen „cu mana pe Bible si pe Constitutie” asupra faptului ca nu i-au comunicat faptul ca ar exista indicii noi in solicitarea DIICOT.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu